2024. 03. 05. Kedd Adorján, Adrián napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Felvidéki freskó 11:00

Gazdaság

2022 januárja óta most a legalacsonyabb az infláció mértéke + videó

Nyolc százalék alatt van az infláció, ez alacsonyabb, mint 2022 januárja óta bármikor. Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter az adatok alapján kijelentette, hogy az infláció csökkentése jó ütemben halad, ami lényeges segítséget jelent a családok és a gazdaság számára is.

  • 2022 januárja óta most a legalacsonyabb az infláció mértéke + videó

Nyolc százalék alá szorította a kormány az inflációt – derül ki a KSH adataiból. 2022. januárja óta ez a legalacsonyabb mérték. A KSH szerint októberhez viszonyítva átlagosan nem változtak az árak, azonban a járműüzemanyagok 3,6 százalékkal olcsóbbak lettek. Jelentősebben drágult a cukor, a csokoládé és a kakaó, de olcsóbb lett a liszt, a tojás és a vaj is.

"A lakosságnak a terhei a 8 %-os infláción túlmenően is csökkentek” 

- mutatott rá Lentner Csaba közgazdász. Hozzátette: a háztartási árak 18 százalékkal mérséklődtek, a reálkeresetek ismét emelkedőben vannak, az infláció leszorítása pedig nemzetközi viszonylatban is sikernek számít.

A gazdaságfejlesztési miniszter közleményében arról számolt be, hogy az online árfigyelő és a kötelező akciózás is érdemben járultak hozzá az infláció csökkentéséhez. Nagy Márton hozzátette, hogy az áremelkedés további leszorítása érdekében a kormány arról döntött, hogy 2024. július elsejéig meghosszabbítja a kötelező akciózást.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!