2024. 09. 15. Vasárnap Enikő, Melitta napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 06:00

Háború Ukrajnában

Újabb csapást mértek az ukrán erőkre az orosz csapatok + videó

Mindeközben újabb csapást mértek az ukrán erőkre az orosz csapatok Szumi térségében.

  • Újabb csapást mértek az ukrán erőkre az orosz csapatok + videó

Hatalmas lángok ellen küzdenek az ukrán tűzoltók Szumi városában. Az orosz védelmi minisztérium azt közölte: csapatai megsemmisítettek egy gyárat illetve a közelben található raktárat amelyben rakétákat, tüzérségi fegyvereket és katonai felszereléseket tároltak az ukránok.

Mindeközben a NATO-főtitkár egy német hetilapnak adott interjújában azt hangoztatta: Ukrajnának joga van megvédenie magát, a nemzetközi jog alapján pedig a határt is átlépheti emiatt.

Az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője pedig zöld utat adott arra, hogy nyugati fegyvereket is bevessen Kijev az Oroszország elleni offenzívájában. Joseph Borrel szerint ez nem jelenti azt, hogy az Unió háborúba indulna a Föderáció ellen.

„A nemzetközi joggal összhangban áll, hogy megkönnyítsük Ukrajnának, hogy válaszoljon az orosz agresszióra az orosz területen belül. Én nem értem, miért mondja valaki, hogy ez nyugati háborút jelent Moszkva ellen. Nem, nem megyünk háborúba Oroszország ellen. Fegyvereket szállítunk Ukrajnának, aki a nemzetközi joggal összhangban használhatja ezeket.,, - jelentette ki Josep Borell, az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője.

Az ukrán elnök, Volodimir Zelenszkij szerint ez kiemelten fontos, tekintettel arra, hogy a nyugati országoktól függ, hogy fel tudnak-e lépni-e az ellenséggel szemben.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem - Szent Péter esernyője + videó

Szélesvásznú történelem - Szent Péter esernyője + videó

Egészen 1958-ig utazhatnak vissza velünk, a Szent Péter esernyője című filmet ugyanis ekkor mutatták be először. A főszereplő, Törőcsik Mari színészi játékát unokája, Járai Máté eleveníti fel a Szélesvásznú történelem című műsorunkban.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!