2024. 05. 27. Hétfő Hella napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Híradó 15:00

Háború Ukrajnában

Napindító: Dunda György – Tisztségviselők és hivatalnokok kaphatnak felmentést a szolgálat alól + videó

A legfrissebb ukrán történésekről élőben számolt be a HírTV kárpátaljai tudósítója, Dunda György.

  • Napindító: Dunda György – Tisztségviselők és hivatalnokok kaphatnak felmentést a szolgálat alól + videó

A tegnapi nap során már végszavazás céljából a parlamenthez került a mozgósítási törvénytervezet.

„Az Ukrajnában élő emberek millióit érinti. Gyakorlatban azokat is érinti, akik elmenekültek és uniós tagállamokban várják meg a háború végét. Az is elképzelhető, hogy akár már a mai nap folyamán végleges formában meg is szavazhatják ezt a jogszabály tervezetet”

-fogalmazott Dunda György.

A törvénytervezetben található pontok közül kiemelkedő például, hogy a hatálybalépéstől számítva mindenkinek 60 napja lesz, hogy felkeresse a toborzóirodát, hogy aktualizálja az adatait, melynek nyomán mindenki kap egy új katonakönyvet.

„Ezt a katonakönyvet kötelező lesz magunknál hordani úgy, mint egy személyi igazolványt. Bármilyen igazoltatásba futhat bele az ember, ezt elkérik.”

Sokak pénzért vásároltak rokkantsági igazolványt, ezt is igyekeznek szűrni innentől.

„A törvényhozói szándék szerint a nemzeti rendőrség, az ukrajnai ügyészségek, a korrupció ellenes ügyészségek, az Állami Nyomozó Iroda, a katasztrófaelhárítás munkatársai, Gazdasági Bűnözés Elleni Hivatal valamennyi munkatársa felmentést élvez, mint ahogy az állami hivatalnokok egy része, az önkormányzatok vezetői, parlamenti képviselők. Sőt, a parlamenti képviselőknek joguk van arra, hogy megnevezzenek még pluszban két személyt, tanácsadót, akik szintén védettséget élveznek majd a mozgósítással szemben. Ez az a pont, ami belpolitikai vitákat indított el és ez vélhetően csak fokozódni fog.”

- mondta Dunda György, a HírTV kárpátaljai tudósítója.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!