2024. 05. 22. Szerda Júlia, Rita napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Komment 17:50

Háború Ukrajnában

Napindító: Dunda György – Hatalmas visszaélésekre derült fény a Védelmi Minisztérium berkeiben Ukrajnában + videó

A legfrissebb ukrán eseményekről Dunda György, a HírTV kárpátaljai tudósítója számolt be.

  • Napindító: Dunda György – Hatalmas visszaélésekre derült fény a Védelmi Minisztérium berkeiben Ukrajnában + videó

Aláírta az új mozgósítási törvényt Volodimir Zelenszkij

Május 16-án lép életbe a mozgósítás szigorításáról rendelkező törvény.
Máris született egy petíció, mely hivatalnokokat és rendvédelmi dolgozókat érint a mobilizációt illetően.

„A petíció kezdeményezője azt javasolja, hogy az új mozgósítási hullámban mindenekelőtt a rendvédelmi dolgozókat, az állami hivatalnokokat, a költségvetési szféra, közalkalmazottak bizonyos kategóriáit sorozzák be esősorban, hiszen ők idézőjelben a nép szolgái, ezért kapják a fizetésüket az adófizetők pénzéből és társadalmilag úgy igazságos, ha első körben ők vállalnak nagyobb szolidaritást és ők mennek a seregbe” – számolt be Dunda György a legfrissebb ukrán eseményekről.

Egy belső vizsgálat alkalmával derült fény a védelmi minisztérium visszaéléseire

„A vizsgálat megállapította, hogy nagyon sok esetben visszaéltek a harci veszélyességi pótlékok kifizetésével. Olyanoknak is kifizettek 30 ezer hrivnyát tömegével, ez kb. 300 ezer forintnak megfelelő összeg, akik valójában nem jogosultak rá. Nem közvetlenül teljesítettek feladatot a hátországban, mégis hozzájutottak ezekhez a pénzekhez.”

Dunda György hozzátette, hogy a humanitárius segélyek kapcsán is hatalmas visszaélésekre derült fény. A vizsgált esetek egyharmadában nem érkeztek meg ahova eredetileg szánták őket.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!