2024. 05. 22. Szerda Júlia, Rita napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

Háború Ukrajnában

Napindító: Dunda György – Hamarosan érkezhet az amerikai segély Ukrajnába + videó

A legfrissebb ukrán eseményekről Dunda György, a HírTV kárpátaljai tudósítója számolt be.

  • Napindító: Dunda György – Hamarosan érkezhet az amerikai segély Ukrajnába + videó

Mike Johnson, az Egyesült Államok Képviselőházának elnöke bejelentette, hogy benyújtásra kerülnek azok a törvényjavaslatok, amelyek Ukrajna, Izrael és az Indo-csendes-óceáni régió támogatását célozzák - tudósított a Sky News.

„Az sem sokakat érdekel, hogy a legújabb elképzelések szerint ezt csak kölcsön, hitel formájában kapja meg Ukrajna, ami azt jelenti, hogy ezt majd egyszer vissza kellene fizetni.”

-mondta Dunda György, a HírTV kárptaljai tudósítója.

Az amerikai hitelcsomagot össze kell kapcsolni a mozgósítással. Fontos, hogy mire megérkeznek a remélt amerikai fegyverek, mindenféle hadi technikák addigra Ukrajna mellé tudja tenni az élő létszámot is - tette hozzá Dunda György.

Eurostat: 4,2 millió ukrajnai menekült igényelt védelmet az EU-ban

Amíg január végén 4 303 115 volt azon ukrajnaiak száma, akik ideiglenes védelmet biztosító menedékes státusszal rendelkeztek az Európai Unióban, addig februárban 4 234 595-en rendelkeztek ilyen jogállással – derül ki az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat hétfőn közreadott jelentéséből.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!