2024. 06. 13. Csütörtök Antal, Anett napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:10

Háború Ukrajnában

Napindító: Dunda György - Állampolgárságuk megvonásával fenyegetik a hadköteles, harcolni nem akaró férfiakat + videó

Dunda György, a HírTV kárpátaljai tudósítója számolt be a legfrissebb ukrán eseményekről.

  • Napindító: Dunda György - Állampolgárságuk megvonásával fenyegetik a hadköteles, harcolni nem akaró férfiakat + videó

Július 16-ig mindenkinek meg kell jelennie vagy online módon frissítenie kell a katonai adatait. Aki ezt a törvényben előírt határidőig nem teszi meg, annak egy ukrán kormánypárti politikus szerint Ukrajnával nincs dolga és jobban teszi, ha lemond az állampolgárságáról.

"Ilyen kéréssel már egyébként felkeresték a külképviseleteket, ahol arról érdeklődtek, hogy van-e arra mód, hogy lemondjanak az ukrán állampolgárságukról és azt a választ kapták, hogy hadiállapot idején erre egyszerűen nincs mód. Tehát aki akar, az sem tud megszabadulni jelenleg az ukrán állampolgárságától." - számolt be a legfrissebb eseményekről Dunda György.

A HírTV kárpátaljai tudósítója elmondta, az is előfordulhat, hogy a téli időszakban 2-4 órán át lesz csak naponta arám Ukrajnában, amennyiben folytatódnak az energiainfrastruktúrát érő orosz támadások.

Orosz-barátsággal vádolja a nyugati sajtó nagy részét az ukrán vezetés. Dunda György kárpátaljai tudósítónk szerint Kijev azt kifogásolja, hogy olyan cikkek és írások jelennek meg a médiumokban, amelyek Ukrajna nehéz helyzetét mutatják. Az újságíró kitért arra is, hogy egyre gyakoribb az áramkimaradás, ami az ő munkáját is megnehezíti.

Az újságírók napján megemlékeztek arról a 83 újságíróról, akik életüket vesztették a háború során.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Napi 1 millió eurós késedelmi díjat is megállapítottak, amíg a jogsértő magatartás fennáll + videó

Napi 1 millió eurós késedelmi díjat is megállapítottak, amíg a jogsértő magatartás fennáll + videó

A Napi aktuális vendége Bakondi György miniszterelnöki belbiztonsági tanácsadó volt, akivel többek között ezeket témákat beszélte meg M. Dobos Marianne műsorvezető: a Fidesz közleményében volt olvasható, hogy nem engednek a brüsszeli bürokraták pénzügyi zsarolásának, illetve napi 1 millió eurós késedelmi díjat is megállapítottak, amíg a jogsértő magatartás fennáll.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!