2024. 05. 08. Szerda Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Sötétségben, fényben - Útközben Csender Leventével 03:00

Háború Ukrajnában

Izraeli-palesztin háború - Jeruzsálem bíborosa túszként ajánlotta magát az elrabolt izraeli gyermekekért cserébe

Stier Gáborral a Moszkvater.com főszerkesztőjével és Vukics Ferenc katonai szakértővel veséztük ki a Gázai övezetben és Ukrajnában zajló háborúk legfrissebb információit.

  • Izraeli-palesztin háború - Jeruzsálem bíborosa túszként ajánlotta magát az elrabolt izraeli gyermekekért cserébe

Pierbattista Pizzaballa bíboros egy videokonferencia során úgy fogalmazott: "Kész vagyok a cserére, bármire, ha ez a szabadsághoz vezethet, hogy hazahozzuk a gyerekeket. Nem probléma. Részemről teljes a készség".

"Az első dolog, amit tenni kell, hogy megpróbáljuk elnyerni a túszok szabadon bocsátását, különben nem lesz mód arra, hogy megállítsuk az eszkalációt. Hajlandóak vagyunk segíteni, még én személyesen is" - tette hozzá a bíboros.

Szakértő vendégeinkkel a bíboros üzenetéről is beszélgettünk, hogy van-e egyáltalán egy ilyen túszcserére lehetőség.

A további tartalomból:

  • Ursula von der Leyen uniós kormányfő az országban tett látogatása során támogatásáról biztosította Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnököt
  • Az EU külügyi vezetője: Természetesen megvédjük Izrael önvédelemhez való jogát. De mint minden jognak, ennek is van határa. És ez a határ a nemzetközi jog.
  • A CNN újságírója bocsánatot kért, amiért megismételte a Hamász által lefejezett csecsemőkről szóló állítást
  • Isaac Herzog izraeli elnök szerint minden gázai "felelős" a Hamász Izrael elleni meglepetésszerű támadásáért
  • Yoav Gallant védelmi miniszter hétfőn közölte, hogy elrendelte a Gázai övezet teljes ostromát, ahol a lakosság közel fele gyermek
  • Oroszország arra kérte az ENSZ Biztonsági Tanácsát, hogy hétfőn szavazzon az Izrael és a palesztin ellenállók gázai háborújával kapcsolatos határozattervezetről
  • Nem áll érdekében a háború a Hezbollah ellen – állítja Izrael
  • Az izreali miniszterelnök telefonon tárgyalt Putyin elnökkel

A teljes adás:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!