2024. 02. 26. Hétfő Géza napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Célpont 03:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában – Zelenszkij: a katonai komisszárok törvénytelen módszereket is alkalmaznak a toborzások során + videó

A stúdióban Vukics Ferenc, katonai szakértő és Csizmadia Tamás, jogász, elemző volt a vendégünk. Az adás második felében pedig kapcsoltuk Kusai Sándor volt pekingi nagykövetet.

  • Háború Ukrajnában – Zelenszkij: a katonai komisszárok törvénytelen módszereket is alkalmaznak a toborzások során + videó

A tartalomból:

  • Az USA szerint a következő hónapok kritikusak lesznek Ukrajna számára, ezért a kormányzat sürgeti a további segélyek megszavazását Kijevnek. A Képviselőház republikánus elnöke bírálta a vezetést, amiért hiányoznak a világosan megfogalmazott célok az Ukrajnára vonatkozó politikában, de John Kirby, a Nemzetbiztonsági Tanács szóvivője azt válaszolta, hogy a cél világos: Ukrajna győzelme.
  • Közben Volodimir Zelenszkij elismerte, hogy a katonai komisszárok törvénytelen módszereket is alkalmaznak a toborzások során. Az ukrán parlament továbbra is azon dolgozik, hogy a hadkötelezettséget kiterjesszék, akár lejjebb vigyék a korhatárt.
  • Az orosz atomfegyvereket az amerikai határ közelébe kellene telepíteni, javasolta egy orosz képviselő válaszul Washington terveire. Tegnap beszámoltunk róla, hogy az Egyesült Államok 15 év után először nukleáris fegyverek elhelyezését tervezi az Egyesült Királyságban. Az orosz védelmi bizottság elnökhelyettese szerint Moszkvának meg kéne fontolnia, hogy saját atomarzenálját az USÁ-hoz közeli baráti országokba küldje, például Kubába, Venezuelába, Nicaraguába. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Bayer show - A NATO ma már nem védelmi, hanem támadó erő + videó

Bayer show - A NATO ma már nem védelmi, hanem támadó erő + videó

Kell-e NATO és ha igen, akkor minek? - tette fel a kérdést Földi László titkosszolgálati szakértő a Bayer show-ban. Az egykori hírszerző emlékeztetett, évekkel ezelőtt a magyar kormány is felvetette az európai fegyveres erők felállítását az Észak-atlanti Szerződés Szervezete helyett. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!