2023. 09. 25. Hétfő Eufrozina, Kende napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Küldetés 03:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában - Veszélyben a Krím ivóvíz- és a Zaporizzsjai atomerőmű hűtővízellátása

Vukics Ferenc katonai szakértő és Litkei Máté, a Klímapolitikai Intézet igazgatója voltak a vendégeink. Műsorvezető: Ferkó Dániel.

  • Háború Ukrajnában -  Veszélyben a Krím ivóvíz- és a Zaporizzsjai atomerőmű hűtővízellátása

Evakuálják a lakosságot és szükségállapotot hírdettek a dél-ukrajnai Nova Kahovkában, miután egy támadás során összeomlott a város víztározójának gátja a Dnyeper folyón. Hajnali kettőkor érte találat a zsiliprendszert, ami mögött 3 Balatonnyi vízet tároltak. Az áradás útjában 80 falu, gyárak, iparterületek vannak.

Herszon megye több települése mostanra víz alá került, a kormányzó a terület elhagyására szólította fel az ott élőket. A kialakult helyzet veszélyezteti a Krím ivóvíz- és a Zaporizzsjai atomerőmű hűtővízellátását. A támadással az orosz és az ukrán fél egymást vádolja. Volodimir Zelenszkij rendkívüli ülést hívott össze.

Teljes adás: 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Háború Ukrajnában: „Az ukrán gabona valójában amerikai gabona”

Háború Ukrajnában: „Az ukrán gabona valójában amerikai gabona”

Árendás Péter külpolitikai szerkesztő elemezte a legfrissebb híreket, majd Somkuti Bálintot, az MCC Geopolitikai Műhelyének kutatóját kérdezték műsorvezetőink. Adásunk második felében vendégünk volt Bidló Gábor, a Budagabona ügyvezető igazgatója, majd kapcsoltuk Lődár Jenő görögkatolikus áldozópapot.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!