2023. 03. 30. Csütörtök Zalán napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában: Újabb ostromot indítottak az oroszok

A stúdióban Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő és Kiss Rajmundot, az MCC Diplomáciai Műhelyének vezetője. Műsorvezető: Gantner Barnabás.

  • Háború Ukrajnában: Újabb ostromot indítottak az oroszok

Folytatódnak a harcok Donyeck megyében Bahmutnál, Soledar város elfoglalásáért újabb ostromot indítottak az oroszok. Reggel Mikolajiv térségében támadás indult Ocsakiv város ellen, legalább 15 civil megsérült. Ukrajna szerint az ország 35 százalékát aláaknázták az oroszok, ez kiterjedésben nagyjából Románia területének felel meg. Közben Ukrajna országszerte vészhelyzeti áramszünetekre adott ki ütemtervet a hideg időjárás miatt, bár az év elejére sok helyütt kijavították az energiaellátásban az orosz rakétatámadások okozta károkat.

Különleges jelzéssel indult útnak egy hatalmas harckocsi konvoj Ukrajnába. Csehország összesen összesen 90 modernizált T-72-est ad át az ukrán hadseregnek, a felújítás költségein fele-fele arányban osztozott Hollandia és az Amerikai Egyesült Államok. Petr Fiala, a Cseh Köztársaság miniszterelnöke személyesen írta rá az egyik harckocsilövegre, hogy "Ukrajna bátor védelmezőinek".

Az oroszok egymillió rubeles díjat tűztek ki az első kilőtt Bradley páncélosra, amelyet hamarosan az USA szállít Ukrajnának.

Megdöbbentő hírszerzési jelentést idéz a német Die Welt, ami szerint az oroszok hamarosan 200 ezer új katonát küldenek a frontra, miközben potenciálisan akár még 30 millió tartalékosuk lehet. Ugyanakkor az ukránok kezdenek kifogyni a katonákból, már a 60 év fölöttieket sorozzák be.

Teljes adás: 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!