2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában: Több ezer katonát áldoztak be a politikai célokért

A stúdióban Vukics Ferenc katonai szakértő és Csizmadia Tamás elemző. Kapcsoltunk Svédországba, Bugnyár Zoltánhoz a Hír Televízió tudósítójához. Műsorvezető: Árendás Péter.

  • Háború Ukrajnában: Több ezer katonát áldoztak be a politikai célokért

A tartalomból: 

  • Ha az USA kazettás bombákat szállít Ukrajnának, az orosz csapatok kénytelenek lesznek válaszul hasonló eszközöket alkalmazni az ukrán fegyveres erők ellen – mondta Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter.
  • Németország további légvédelmi rendszereket és gyalogsági harcjárműveket ad át Ukrajnának - írja a Spiegel. Az új, 600 millió eurós katonai segélycsomag lőszereket és drónokat is tartalmaz majd. Franciaország pedig csatlakozik az Egyesült Királysághoz, és nagy hatótávolságú cirkálórakétákat szállít Ukrajnának, amelyek 250 kilométeres távolságra képesek – közölték francia tisztviselők.
  • Augusztustól Dániában képzik ki az ukrán pilótákat az amerikai F-16-os harci repülőgépeken - közölte a dán védelmi miniszter.
  • A Wagner-csoport részt vesz a fehérorosz fegyveres erők kiképzésében - közölte Prigozsin a Telegram-oldalán.
  • Ukrajna a Wagner-csoport mintájára toboroz külföldi zsoldosokat a hatalmas veszteségek miatt. Az orosz védelmi minisztérium szerint Argentínában, Brazíliában, Afganisztánban, Irakban és Szíria "amerikai ellenőrzés alatt álló" területein folyik a toborzás.
  • A NATO akkor hívja meg Ukrajnát, ha "a szövetségesek egyetértenek és a feltételek teljesülnek" - mondta Jens Stoltenberg, a katonai szövetség főtitkára Vilniusban. A NATO-csúcs tegnapi záródokumentuma szerint a blokk nem törekszik konfliktusra Oroszországgal, és nem jelent rá veszélyt, ugyanakkor nem tekintheti partnerének az Orosz Föderációt.
  • Volodimir Zelenszkij kifogásolta, hogy Ukrajna várhatóan nem kap meghívást a szövetségbe, az ukrán elnök szerint ez a Nyugat gyengeségének jele.

Teljes adás: 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!