2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában: Tart az előkészítése az ukrán ellentámadásnak

Árendás Péter külpolitikai szerkesztő elemezte az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos legfrissebb történéseket, majd Somkuti Bálint biztonságpolitikai szakértő érkezett a stúdióba. Adásunk második felében Kiss Rajmundot, az MCC diplomáciai műhelyének vezetőjét és Dunda György tudósítót kérdezték műsorvezetőink.

  • Háború Ukrajnában: Tart az előkészítése az ukrán ellentámadásnak

A tartalomból: 

  • Elfogadhatatlannak nevezte Moszkva, hogy egy amerikai szenátor orosz katonák halálán viccelődött. A Föderáció szerint az Egyesült Államok egyik vezető politikusa elismerte, hogy Washington rengeteg pénzt keres a fegyveres konfliktussal. Miközben a Kreml bizonyos feltételek mellett kész tárgyalni a békéről, az ukrán és az amerikai vezetés ugyanakkor nem nyitott a diplomáciai egyeztetésekre.
  • Washingtont bírálta az orosz külügyminiszter. Szergej Lavrov szerint kiszélesíti a konfliktust, ha Kijev szövetségesei valóban F-16-os vadászgépeket szállítanak Ukrajnának. A tárcavezető azt is megjegyezte, hogy nyugati politológuskörökben már Oroszország feldarabolásáról beszélnek, ami azt jelenti, hogy kollektívan támadják a Föderációt.
  • A fegyveres konfliktus kapcsán megszólalt a cseh vezérkari főnök is. Karel Rehka szerint nem lehet kizárni egy Oroszország és a NATO közti háborút. A parancsnok egy prágai biztonságpolitikai konferencián azt mondta, amennyiben a katonai szövetség összecsapna a Föderációval, Csehország azonnal a háború részesévé válna a NATO oldalán.
  • Ismét drónokkal támadta az orosz hadsereg Kijevet és az ország több pontját. A fővárost 31 oroszok által használt iráni önmegsemmisítő drónokkal támadták. kijev közlése szerint 29-et lelőttek.
  • Az orosz védelmi minisztérium közlése szerint ugyanakkor Moszkva ellen Kijev hajtott végre terrortámadást nyolc drónnal. Ezek közül hármat rádióelektronikai eszközökkel földre szállítottak, ötöt pedig légvédelmi rakétarendszerrel lőttek le.
  • Végleg le kell zárni Törökország európai uniós csatlakozási folyamatát - jelentette ki az Európai Néppárt elnöke. Manfred Weber úgy fogalmazott, az integráció "inkább gátolja, mint segíti" a Közösség és az 1999 óta tagjelölt ország kapcsolatát. A korrupciós botrányba keveredett uniós párt vezetője azt követően bírálta Brüsszel és Ankara kapcsolatát, hogy Törökországban ismét a hatalmon lévő államfő nyerte az elnökválasztást.

Teljes adás: 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!