2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában: Svájc nem küldött Oroszországnak meghívót az ukrajnai békecsúcson való részvételre + videó

Somkuti Bálint, biztonságpolitikai szakértő, Bidló Gábor, a BudaGabona ügyvezető igazgatója és Dunda György, a HírTV kárpátaljai tudósítója élőben elemezték a legfrissebb háborús híreket.

  • Háború Ukrajnában: Svájc nem küldött Oroszországnak meghívót az ukrajnai békecsúcson való részvételre + videó

Felőrlő háború folyik az oroszok részéről, az ukránok próbálnak védekezni, de nincsenek meg a légvédelmi eszközeik és az a lőszer mennyiségük, melyre szükség lenne.

„Olyan részhírekből kell összetenni a nagy folyamatok logikai menetét, mely alkalomadtán adott területen igazak lehetnek, mások pedig nem. Nagyon nehéz helyzetben van az elemző, mert nyilván az ukrán hivatalos propaganda a saját álláspontját ismételgeti, az orosz a sajátját ismételgeti és közte van valahol félúton az igazság és, hogy melyik irányhoz van ez közelebb, azt nagyon nehéz meghatározni.”

- mondta Somkuti Bálint, biztonságpolitikai szakértő.

Svájc nem küldött Oroszországnak meghívót az ukrajnai békecsúcson való részvételre, de Oroszország sem tervezi, hogy részt vegyen rajta – közölte Vlagyimir Hohlov, a berni orosz nagykövetség szóvivője a Jevropejszka Pravda szerint.

A mi álláspontunk jól ismert. Még ha küldenénk is meghívást egy ilyen eseményre, az orosz fél nem fogadná el – mondta.

„Egy ilyen szituáció akkor elképzelhető, ha a szóban forgó meg nem hívott fél teljesen legyőzésre került és feltétel nélküli kapitulációt lehet vele szemben érvényesíteni. Ez a második világháborús Németországra és Japánra teljesen igaz volt. Ugyan ők ott voltak a béketárgyalásokon, de nem kérdezték meg őket. (…) Egy olyan békéről tárgyalni, melyben a másik érintett fél nincs ott, az teljesen felesleges.”- tette hozzá a szakértő.

Fele annyiért állítják elő az ukrán gabonát, mint az európait

„Végig gondolva, hogy milyen piaci folyamatok vannak, hol, milyen árszintek alakultak ki, illetve, hogy emögött milyen termelési struktúra van, praktikusan nagyjából az jön ki, hogy addig amíg egy ukrajnai termelőnek az értékesítési ára, ami ugye lekövethető a piaci árakból, különböző piaci jegyzésekből, azt mutatja, hogy 40 és 50 ezer forint/tonna költséggel tudja előállítani a gabonáját. Mindez Nyugat-Európában körülbelül 90 ezer forint”

-fogalmazott Bidló Gábor, a BudaGabona ügyvezető igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Pünkösd napját ünneplik vasárnap a keresztény egyházak

Pünkösd napját ünneplik vasárnap a keresztény egyházak

A húsvéti időszakot lezáró ünnepen a keresztények a Szentlélek eljövetelére, az egyház alapítására és az egész világra kiterjedő missziós munka kezdetére emlékeznek. Az ünnep alkalmából országszerte ünnepi szentmiséket, istentiszteleteket tartanak.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Háború Ukrajnában - Erőszakkal elhurcolták a focistát + videó

Háború Ukrajnában - Erőszakkal elhurcolták a focistát + videó

Nem játszanak az ukrán futballisták és klubjaik, miután az egyik játékosukat erőszakkal vitték el a katonák. A részletekről Kis Benedek József biztonságpolitikai szakértő és Stier Gábor, a moszkvater.hu főszerkesztője beszélgetett a Háború Ukrajnában című műsorunkban Virághalmy Sarolta szerkesztő-műsorvezetővel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!