2023. 09. 23. Szombat Tekla napja
Jelenleg a TV-ben:

2x2 néha öt

Következik:

Poltikai hobbista 21:15

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában: Súlyos vádakat fogalmaztak meg Joe Bidennel kapcsolatban

Bizalmatlansági eljárást kezdeményeztek a republikánusok Biden elnök ellen, miközben Putyin elnök azt mondja, nem változtat a háborús helyzeten az sem, ha Trump nyeri az amerikai választásokat. A stúdióban Boros Imre és Bogár László közgazdászok. Műsorvezető: Virághalmy Sarolta. 

  • Háború Ukrajnában: Súlyos vádakat fogalmaztak meg Joe Bidennel kapcsolatban

A tartalomból: 

  • Bizalmatlansági eljárást kezdeményezett Biden elnök ellen Kevin McCarthy, az amerikai képviselőház republikánus elnöke. Az eljárást három képviselő, James Comer, Jim Jordan és Jason Smith vezet majd. McCarty kijelentette, az utóbbi néhány hónapban a képviselőház republikánus tagjai súlyos és hihető vádakat fogalmaztak meg Joe Bidennel kapcsolatban és úgy fogalmazott a vádak alapján „a korrupció kultúrája” jellemezheti az amerikai elnököt. 
  • Ismét veszélyes a helyzet: új dróntöredékeket találtak Romániában Erről Klaus Iohannis államfő tájékoztatta Jens Stoltenberg NATO-főtitkárt. „Az, hogy a román hatóságok ma az ukrajnai határ közelében, román területen egy újabb drón darabjait fedezték fel, amelyek hasonlóak az orosz hadsereg által használtakhoz, azt mutatja, hogy teljesen elfogadhatatlan behatolás történt Románia, a NATO egyik tagállama szuverén légterébe, ami valós kockázatot jelent a román állampolgárok biztonságára nézve" – áll a dokumentumban.
  • Az ország külügyminisztériuma arról számolt be, hogy be akarják idézni Valerij Kuzmin bukaresti orosz nagykövetet, hogy tiltakozzanak a felfedezett dróntörmelékek miatt. A legérdekesebb az, hogy egyetlen tény sem utal arra, hogy a drón roncsai Oroszországhoz tartoznának.
  • Az USA nem avatkozik bele abba, hogy Ukrajna orosz területet célozzon amerikai rakétákkal. Az ABC News arról számolt be, hogy a Biden-kormányzat valószínűleg hamarosan felfegyverezi Ukrajnát a hadsereg ATACMS taktikai rakétarendszereivel, amelyek hatótávolsága akár 190 mérföld is lehet. Az amerikai külügyminisztert megkérdezték a műsorban, nincs-e kifogása az ellen, hogy Ukrajna ezeket használja mélyen orosz területen lévő célpontok ellen. "Ami a célzási döntéseiket illeti, ez az ő döntésük, nem a miénk" - válaszolta Antony Blinken.
  • Közben a Reuters jelentése szerint az Egyesült Államok kazettás bombákkal felszerelt nagy hatótávolságú rakétákat is adhat Kijevnek: négy amerikai tisztségviselő szerint Joe Biden amerikai elnök kormánya közel áll a döntéshez. 

Teljes adás: 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Birkózó-vb: Fritsch Róbert ezüstérmes

Birkózó-vb: Fritsch Róbert ezüstérmes

A kötöttfogásúak 72 kilogrammos kategóriájában szereplő Fritsch Róbert szoros csatában elveszítette döntőjét, így ezüstérmet nyert szombaton a belgrádi birkózó-világbajnokságon.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Háború Ukrajnában: „Az ukrán gabona valójában amerikai gabona”

Háború Ukrajnában: „Az ukrán gabona valójában amerikai gabona”

Árendás Péter külpolitikai szerkesztő elemezte a legfrissebb híreket, majd Somkuti Bálintot, az MCC Geopolitikai Műhelyének kutatóját kérdezték műsorvezetőink. Adásunk második felében vendégünk volt Bidló Gábor, a Budagabona ügyvezető igazgatója, majd kapcsoltuk Lődár Jenő görögkatolikus áldozópapot.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!