2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:20

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában: Súlyos vádakat fogalmaztak meg Joe Bidennel kapcsolatban

Bizalmatlansági eljárást kezdeményeztek a republikánusok Biden elnök ellen, miközben Putyin elnök azt mondja, nem változtat a háborús helyzeten az sem, ha Trump nyeri az amerikai választásokat. A stúdióban Boros Imre és Bogár László közgazdászok. Műsorvezető: Virághalmy Sarolta. 

  • Háború Ukrajnában: Súlyos vádakat fogalmaztak meg Joe Bidennel kapcsolatban

A tartalomból: 

  • Bizalmatlansági eljárást kezdeményezett Biden elnök ellen Kevin McCarthy, az amerikai képviselőház republikánus elnöke. Az eljárást három képviselő, James Comer, Jim Jordan és Jason Smith vezet majd. McCarty kijelentette, az utóbbi néhány hónapban a képviselőház republikánus tagjai súlyos és hihető vádakat fogalmaztak meg Joe Bidennel kapcsolatban és úgy fogalmazott a vádak alapján „a korrupció kultúrája” jellemezheti az amerikai elnököt. 
  • Ismét veszélyes a helyzet: új dróntöredékeket találtak Romániában Erről Klaus Iohannis államfő tájékoztatta Jens Stoltenberg NATO-főtitkárt. „Az, hogy a román hatóságok ma az ukrajnai határ közelében, román területen egy újabb drón darabjait fedezték fel, amelyek hasonlóak az orosz hadsereg által használtakhoz, azt mutatja, hogy teljesen elfogadhatatlan behatolás történt Románia, a NATO egyik tagállama szuverén légterébe, ami valós kockázatot jelent a román állampolgárok biztonságára nézve" – áll a dokumentumban.
  • Az ország külügyminisztériuma arról számolt be, hogy be akarják idézni Valerij Kuzmin bukaresti orosz nagykövetet, hogy tiltakozzanak a felfedezett dróntörmelékek miatt. A legérdekesebb az, hogy egyetlen tény sem utal arra, hogy a drón roncsai Oroszországhoz tartoznának.
  • Az USA nem avatkozik bele abba, hogy Ukrajna orosz területet célozzon amerikai rakétákkal. Az ABC News arról számolt be, hogy a Biden-kormányzat valószínűleg hamarosan felfegyverezi Ukrajnát a hadsereg ATACMS taktikai rakétarendszereivel, amelyek hatótávolsága akár 190 mérföld is lehet. Az amerikai külügyminisztert megkérdezték a műsorban, nincs-e kifogása az ellen, hogy Ukrajna ezeket használja mélyen orosz területen lévő célpontok ellen. "Ami a célzási döntéseiket illeti, ez az ő döntésük, nem a miénk" - válaszolta Antony Blinken.
  • Közben a Reuters jelentése szerint az Egyesült Államok kazettás bombákkal felszerelt nagy hatótávolságú rakétákat is adhat Kijevnek: négy amerikai tisztségviselő szerint Joe Biden amerikai elnök kormánya közel áll a döntéshez. 

Teljes adás: 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Hírt adott magáról Gyurcsány Ferenc + videó

Hírt adott magáról Gyurcsány Ferenc + videó

Gyurcsány Ferenc azt állítja, hogy a Fidesz vezetői nem hajlandóak és nem mernek találkozni az emberekkel, ez persze hazugság – hangsúlyozta a közösségi oldalára feltöltött videóban Menczer Tamás, a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!