2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában: Növekszik a feszültség a Kaukázusban, közösen hadgyakorlatoznak az örmények az USA-val

A Háború Ukrajnában adásának vendégei Stier Gábor a Moszkvatér.com főszerkesztője és Csizmadia Tamás jogász, elemző voltak. Az adásban szó volt többek között arról, hogy növekszik a feszültség a Kaukázusban. A korábban az oroszok szövetségesének számító örmények közös hadgyakorlatot tartanak az USA-val.

  • Háború Ukrajnában: Növekszik a feszültség a Kaukázusban, közösen hadgyakorlatoznak az örmények az USA-val

A tartalomból:

  • Napok óta támadja az ukrán hadsereg a Krímet, a tegnapi, Szevasztopol térségében történt kritikus találat után ma Jevpatorija területén történtek robbanások.
  • Közben Oroszország egy cirkálórakétával 70 kilométerre a frontvonal mögött likvidált egy ukrán radarrendszert.
  • Robbanások voltak Ukrajna déli és nyugati térségében is az éjjel.
  • Kijev közölte, hogy erői megtámadtak két orosz járőrhajót a Fekete-tengeren, és megsemmisítettek egy kifinomult „Triumph” föld-levegő rakétavédelmi rendszert az oroszok által megszállt Krím-félszigeten.
  • A brit hírszerzés szerint a fekete-tengeri orosz flotta arra készül, hogy blokádot von az ukrán kikötők köré. Az egyik orosz hajó már a Boszporusz és az odesszai kikötő között járőrözik. A hírszerzési jelentés azt is állítja, hogy orosz hajók egy csoportja Ukrajnába tartó kereskedelmi hajókat foghat majd el.
  • Putyin elfogadta Kim Dzsong Un meghívását, hogy látogasson el Észak-Koreába, jelentette a Kreml. 
  • Oroszországba látogatott Alekszandr Lukasenko belorusz elnök. Közben amerikai erők vonultak fel a litván-fehérorosz határon.
  • Az ukrán elnök azt tervezi, hogy a jövő héten személyesen is megjelenik a világ vezetőinek ENSZ éves találkozóján, adta hírül a Politico egy magas rangú ukrán tisztviselőre hivatkozva.
  • Zelenszkij jövő csütörtökön felszólal majd az Egyesült Államok Kongresszusában az amerikai elnöknél tett látogatása során, értesült az Associated Press hírügynökség. Az AP szerint a Kongresszus megvitatja Joe Biden elnök azon kérését, hogy akár 24 milliárd dollárnyi katonai és humanitárius segélyt nyújtson Ukrajnának.
  • Az ukrán hadsereg szóvivője megfenyegette az újságírókat. Sarah Ashton-Cirillo a fenyegetést a twitter oldalára is kitette. Azt mondta: "Az orosz háborús bűnös propagandistákat mind levadásszuk. Igazságot szolgáltatunk, mivel minket Ukrajnában az Istenbe, a szabadságba és a teljes felszabadulásba vetett hit vezet ezen a küldetésen”.
  • Növekszik a feszültség a Kaukázusban Örményország és Azerbajdzsán között azóta, hogy az örmények saját területükön közös hadgyakorlatot kezdtek az Amerikai Egyesült Államokkal. A NATO bővítésért felelős tisztviselője, Günther Fehlinger pedig kijelentette, hogy Örményországnak a szövetségben lenne a helye.
  • Moldova az amerikai és a román hadsereggel közösen tart hadgyakorlatot szeptember 10. és 22. között. A Rapid Trident elnevezésű gyakorlat során a három ország mintegy 500 katonája működik együtt a manőverekben, amelyeken műszaki egységek, gyalogsági fegyverek és tüzérségi rendszerek vesznek részt.
  • Moldova az Európai Békealap egyik fő kedvezményezettjévé vált, mondta Robert Brieger tábornok. Az unió Katonai Bizottságának elnöke szerint a fő cél, hogy Moldovát, mint uniós tagjelölt országot közelebb hozza az EU katonai struktúráihoz.

Műsorvezető: Ferkó Dániel

A teljes adás:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!