2023. 10. 04. Szerda Ferenc napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Hitvallók és ügynökök 03:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában - New York Times: ukrán rakéta okozhatta a Konsztantyinovka piacán történt halálos csapást

Az ukrán fegyveres erők szóvivője azt mondta, hogy "az ország biztonsági szolgálatai vizsgálják az incidenst, és a nemzeti jogszabályok értelmében nem kommentálhatnak többet".

  • Háború Ukrajnában - New York Times: ukrán rakéta okozhatta a Konsztantyinovka piacán történt halálos csapást

Stier Gábor, a Moszkvater.com főszerkesztője, valamint Vukics Ferenc katonai szakértő elemezték a háború aktualitásait a stúdióban.

A "New York Times" szerint a szeptember elején, Anthony Blinken amerikai külügyminiszter hivatalos kijevi látogatásának napján Kosztantyinovka piacán végrehajtott halálos csapást egy ukrán rakéta okozta.

A lap az általa összegyűjtött bizonyítékokra hivatkozik, rakétatöredékeket, műholdképeket, tanúvallomásokat és közösségi média bejegyzéseket gyűjtött össze és elemzett, amelyek idézem "erősen azt sugallják", hogy egy eltévedt ukrán légvédelmi rakéta lehetett, amely szeptember 6-án a város piacába csapódott és 17 ember halálát okozta.

A támadást azonnal az oroszok számlájára írták. Az ukrán fegyveres erők szóvivője azt mondta, hogy "az ország biztonsági szolgálatai vizsgálják az incidenst, és a nemzeti jogszabályok értelmében nem kommentálhatnak többet".

a New York Times szerint ukrán rakéta okozhatta a Konsztantyinovka piacán történt halálos csapást.

A további tartalomból:

  • Terrorellenes műveleteket kezdett a hegyi-karabahi régióban néhány órája Azerbajdzsán
  • Az ukrán külügyminisztérium szóvivője cáfolta azokat a híreket, amelyek szerint Kijev részt vesz egy esetleges grúziai puccs kitervezésében
  • Megtilthatják Ukrajna elhagyását a katonáskodásra alkalmatlanok számára
  • A Bloomberg információi szerint az Európai Unió az Oroszországgal szembeni 12-ik szankciós csomagra készül
  • Felmentette az ukrán védelmi tárca hat miniszterhelyettesét Rusztem Umerov, akit a hónap elején nevezett ki Volodimir Zelenszkij a minisztérium élére
  • Sky News: Sikkasztás miatt letartóztatták a volt ukrán egészségügyi minisztert
  • Nesztor Sufrics parlamenti képviselőt pénteken hivatalosan hazaárulással gyanúsították meg, és Kijevben a bíróság két hónapra letartóztatásba helyezte
  • Zelenszkij csütörtökön beszédet mond az Egyesült Államok Szenátusában

A teljes adás:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!