2023. 12. 03. Vasárnap Ferenc, Olívia napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában: Moszkva szerint az idő Oroszországnak kedvez

Gantner Barnabás külpolitikai szerkesztő elemezte az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos legfrissebb történéseket, majd kapcsoltuk Demkó Attila biztonságpolitikai szakértőt. Adásunk második felében Kiss Rajmundot, az MCC diplomáciai műhelyének vezetőjét és kárpátaljai tudósítónkat, Dunda Györgyöt kérdezték műsorvezetőink.

  • Háború Ukrajnában: Moszkva szerint az idő Oroszországnak kedvez

A tartalomból:

  • Az amerikai Kongresszus néhány órával a határidő lejárta előtt szombaton késő este elfogadta az átmeneti költségvetést, amivel elkerülhetővé válik a kormányzati intézmények részleges leállása. Az Ukrajnának szánt további támogatás nem szerepel benne: 6 milliárd dollárról van szó.
  • Joe Biden elnök megígérte, hogy az Egyesült Államok továbbra is támogatja Ukrajnát. Semmilyen körülmények között nem engedhetjük meg, hogy Ukrajna amerikai támogatása megszakadjon - mondta az amerikai elnök.
  • Az Egyesült Államok már mintegy 46 milliárd dollár katonai támogatást nyújtott Ukrajnának. További 24 milliárd dollárt kért.
  • Matt Gaetz floridai kongresszusi képviselő szombaton azt mondta újságíróknak, hogy „a kongresszusból már engedélyezett finanszírozás valahol a több mint elég és a túl sok között van”.
  • Marjorie Taylor-Green, Georgia állam képviselője pedig úgy fogalmazott, hogy már túl sok segélyt utaltak ki Kijevnek, hozzátéve, hogy "Ukrajna nem az USA 51. tagállama".
  • Grant Shapps brit védelmi miniszter szerint megfontolandó az a lehetőség, hogy ukrán katonák Ukrajna területén is részesülhessenek brit kiképzésben. Ennek helyszíneként Ukrajna nyugati térségei jöhetnének szóba. Azt sem zárta ki hogy a brit haditengerészet szerepet kaphat a Fekete-tenger nemzetközi vizein közlekedő teherhajók védelmében.
  • A hírt felkapta a sajtó, majd Rishi Sunak brit miniszterelnök finomította, vagy cáfolta a hírt: mondván, hogy félreértés történt a tervek nem az „itt és mostra” vonatkoznak.
  • Shapps azt is bejelentette, hogy 4 milliárd angol font értékben, - csaknem 5 milliárd dollár – támadó tengeralattjáró-flotta fejlesztésbe kezdenek, amelyek nukleáris robbanófejeket is hordoznak.

Teljes adás:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!