2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 12:40

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában: mi lehetett a célja a Majdan-tüntetéseket is szervező Victoria Nuland kijevi látogatásának? + videó

Kijevbe látogatott Victoria Nuland amerikai külügyi államtitkár. Vendégünk volt Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő és Csizmadia Tamás jogász, elemző. Műsorvezető: Yann Caspar.

  • Háború Ukrajnában: mi lehetett a célja a Majdan-tüntetéseket is szervező Victoria Nuland kijevi látogatásának? + videó

A tartalomból: 

  • A Krím félsziget egyik repülőterét támadta az ukrán hadsereg tegnap, orosz közlés szerint a légvédelem lelőtte a rakétákat. Az oroszok azt állítják, valószínű, hogy a támadást brit rakétákkal követték el. Tegnap Szentpétervár felett is lelőttek egy drónt, amely támadás közben több tartályt is megrongált a Nyevszkij Mazut olajfinomítóban.
  • Ukrajnába érkezett Victoria Nuland, az Egyesült Államok külügyi helyettes államtitkára és kormányvezetőkkel találkozott - jelentette a Tass hírügynökség. Nuland szerint az ukrán fegyveres erők "masszív károkat okoztak Putyin szárazföldi erőiben" és az orosz fekete-tengeri flottában. Mint mondta: azzal a megerősödött meggyőződéssel távozik, hogy Ukrajna nagy sikereket fog elérni.
  • Nuland 2014-ben a Majdan-téri tüntetéseken is részt vett, azután távolították el az Oroszországgal megegyézsre törekvő ukrán kormányt. 
  • Kína az Egyesült Államok nyomása ellenére határozottan támogatja Oroszországot Ukrajna kérdésében. Erről állapodott meg Dong Jun kínai védelmi miniszter és Szergej Sojgu, az orosz katonai minisztérium vezetője tegnapi tárgyalásuk során.
  • A NATO jó üzlet az Egyesült Államok számára, méghozzá a szövetségesektől érkező védelmi ipari megrendelések által – közölte a NATO főtitkára Washingtonban. Jens Stoltenberg elmondta: az USA eddig mintegy 70 milliárd dollárral segítette Ukrajna önvédelmét, míg a NATO többi tagországa összesen több mint 100 milliárd dollárt fektetett be Ukrajna háborújába.
  • Jake Sullivan, a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsadója Washingtonban találkozott Ron Dermer izraeli vezető tisztviselővel, hogy megvitassák a humanitárius segélyek a túszok szabadon engedésének kérdését, de nem árultak el részleteket a megbeszélésről. Mi történik az USA és Izrael között?

Teljes adás: 

Fotó: Victoria Nuland, (Vladimir Shtanko/Anadolu Ügynökség/Getty Images)

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!