2023. 10. 01. Vasárnap Malvin napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 07:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában: Még senki sem cáfolta a Barátság-kőolajvezeték felrobbantásának tervét

Volodimir Zelenszkij a Magyarországra kőolajat szállító Barátság vezeték felrobbantását és orosz falvak elfoglalását tervezte és javasolta a Pentagonnak. A stúdióban Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő és Yann Caspar újságíró, jogász, majd venfégünk volt Toldi Ottó, a Klímapolitikai Intézet kutatásvezetője. Műsorvezető: Ferkó Dániel.

  • Háború Ukrajnában: Még senki sem cáfolta a Barátság-kőolajvezeték felrobbantásának tervét

A tartalomból: 

  • Az ukrán hadsereg cáfolja, hogy az orosz erők visszaverték a Bahmut környékén indított ellentámadást. Az orosz hadijelentés szerint nagy hatótávolságú, légi és tengeri indítású, precíziós fegyverekkel mértek csapást az ukrán élőerőre és hadfelszerelésre. Az ukrán ellentámadásról ellentmondásos hírek érkeznek.
  • Ukrajna "harci koalíciót" hoz létre - jelentette ki Zelenszkij Berlinben, az Olaf Scholz német kancellárral közös sajtótájékoztatón. Az ukrán rezsim vezetője szerint Kijev olyan országok szövetségének létrehozásán dolgozik, amelyek készek modern nyugati repülőgépeket átadni a fegyveres erőknek.
  • A fegyverek elpusztítják a béke minden reményét - mondta Ferenc pápa vasárnap, miután találkozott Zelenszkijjel. A pápa és magas rangú vatikáni tisztviselők többször is megerősítették, hogy készek közvetítőként szolgálni az ukrán rendezésben. Az ukrán elnök azonban kijelentette: minden béketerv csak ukrán javaslatokon fog alapulni, és nincs szüksége közvetítőkre.
  • Volodimir Zelenszkij a Magyarországra kőolajat szállító Barátság vezeték felrobbantását és orosz falvak elfoglalását tervezte és javasolta - derült ki a kiszivárgott Pentagon-anyagokból. Az USA kémei lehallgatták az ukrán elnököt, a Washington Post pedig megszerezte a jelentéseket. Ami elég furcsa, hogy egyelőre senki sem cáfolta ezt a hírt.
  • A The Economist jelentése szerint az elmúlt télen a drága energia több európait ölhetett meg, mint a Covid-19. A lap már ősszel felhívta a figyelmet, hogy a nagyon magas energiaárak miatt az emberek kevesebbet fognak fűteni, és a tartós hidegben tartózkodás növeli a szív és légzőszervi problémák kockázatát. Az Economist által vizsgált 28 európai országban 149 000 többlethalálozás történt 2022 novembere és 2023 februárja között.

Teljes adás: 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Globál: Nyolc éven belül áramot termelhet Paks II.

Globál: Nyolc éven belül áramot termelhet Paks II.

Véget érhet Magyarország villamosenergia függősége a paksi bővítésnek köszönhetően. Az orosz Roszatom által épített új atomerőmű akár nyolc éven belül áramot termelhet. A két paksi blokk pedig együttesen Magyarország áramellátásának akár 70–80 százalékát adhatja.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!