2023. 09. 26. Kedd Jusztina napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szomszédaink a magyarok - Auzstria, Horvátország, Szlovénia 03:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában: Medvegyev szerint Oroszországnak el kell jutnia a lengyel határig

Egy éve tört ki a háború. A stúdióban Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő és Csizmadia Tamás elemző, majd kapcsoltuk Vejkey Imrét, a KDNP politikusát. Adásunk második felében pedig vendégünk volt Litkei Máté, az MCC Klímapolitikai Intézetének igazgatója és Toldi Ottó, az MCC Klímapolitikai Intézetének kutatásvezetője. Műsorveezető: Árendás Péter.

  • Háború Ukrajnában: Medvegyev szerint Oroszországnak el kell jutnia a lengyel határig

Február 24-én több millióan választottunk, nem a fehér zászlót, hanem a kék-sárga zászlót, nem a menekülést, hanem a szembenézést - mondta Volodimir Zelenszkij az évfordulón tartott beszédében. Az ukrán elnök úgy értékelt: Ellenálltunk és harcoltunk. Tudjuk, hogy 2023 a győzelmünk éve lesz!"

Benyomultak az orosz hadihajók a Földközi-tengerre. "Olyan mennyiségben, amelyet a hidegháború idején sem lehetett tapasztalni" - közölte Enrico Credendino tengernagy, az olasz haditengerészet vezérkari főnöke a parlament védelmi bizottságában tegnap. Rámutatott: a helyzet nagyobb jelenlétet követel az olasz haditengerészet és a szövetségesek részéről is. A Földközi-tenger eddig nem volt a konfliktus része: az európai partoknál is tartani kell a háború kiszélesedésétől?

Heves harcok dúlnak az orosz ellenőrzés alatt álló területeken. Felrobbantották a vasút egy szakaszát a Krímben tegnap este. A detonáció megrongálta a sínek egy részét Szimferopol állomástól 12 km-re, egy falu közelében. A károk miatt leállították a forgalmat, 3 vonatot lefoglaltak. A Szevasztopol - Szentpétervár között közlekedő szerelvényt 166 utassal, valamint 2 elővárosi elektromos vonatot. A Krím jelentősége a háborúban az egyik legnagyobb: Ukrajna mindenképp vissza akarja foglalni a 2014-ben orosz kézre került félszigetet. Dmitrij Medvegyev nemrég azt posztolta Telegram-oldalán, hogy Oroszországnak el kell érnie a „különleges hadművelet” összes célját, és el kell jutnia Lengyelország határáig.

Teljes adás: 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!