2024. 05. 28. Kedd Emil, Csanád napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában: Ma a NATO alapvető feladata a világháború elkerülése + videó

Nógrádi György, Szomráky Béla és Dunda György élőben elemezték a legfrissebb háborús híreket.

  • Háború Ukrajnában: Ma a NATO alapvető feladata a világháború elkerülése + videó

A NATO-n belül jelenleg háborús pszichózis uralkodik, ami komoly eszkalációs kockázatot jelent, ezért minél előbbi stratégiaváltásra lenne szükség az észak-atlanti szövetség részéről – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Brüsszelben.

„A NATO kihangsúlyozta, hogy a világtörténelem legjobb nemzetközi szervezete. A legsikeresebb stb. Ha NATO főtitkár lennék én is ugyanezt mondanám, de innen nézve azért azt lehet mondani, hogy egy sikeres szervezet és nem az egyetlen. A másik az, hogy 75 év alatt a stratégiai célok változtak. (…) Ma alapvető feladat a világháború elkerülése. Alapvető fontosságú az, hogy Ukrajnába ne küldjünk csapatokat.” – fogalmazott Nógrádi György, biztonságpolitikai szakértő.

Emmanuel Macron francia államfő csütörtökön elítélte az oroszok fenyegető megjegyzéseit a két ország védelmi minisztere, Sébastien Lecornu és Szergej Sojgu előző napi telefonos megbeszéléséről, amelyet a francia fél azért kért, hogy hasznos információkat adjon át az oroszoknak a moszkvai terrortámadásról.

Nevetséges azt állítani, hogy Franciaország állhat mögötte, hogy az ukránok állnak mögötte… Ennek az egésznek nincs értelme. Ez az információk manipulálása, amely része annak a hadviselési arzenálnak, amelyet ma Oroszország használ” – mondta a francia elnök a párizsi nyári olimpia vizes központjának átadóünnepségén.

„Egyetlen komoly színészt sem zavar, ha egy darabban egyszer az egyik szerepet játssza el, de egy év múlva egy másik szerepet vesz föl. Szóval ma lehet ezt mondani, holnap lehet egészen mást mondani. Különösképpen Macront szerintem ez nem zavarja. Neki is be kellett állni szerintem a sorba. Én nem azon a véleményen vagyok, hogy neki külön, önálló gondolatai lennének”- nyilatkozta Szomráky Béla, Olaszország-szakértő.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!