2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában: lehet-e megoldás Kijev számára a befagyasztott orosz vagyon?

Az orosz vagyon elkobzása és felhasználása az ukrán kormány prioritása 2024-ben. A HírTV stúdiójában Vukics Ferenc katonai szakértő és Stier Gábor a moszkvater.com főszerkesztője. Műsorvezető: Ferkó Dániel.

  • Háború Ukrajnában: lehet-e megoldás Kijev számára a befagyasztott orosz vagyon?

A tartalomból: 

  • Az ukrán titkosszolgálatok azt állítják, hogy feltörték az orosz védelmi minisztérium szervereit. Az ukrán katonai hírszerzés hétfőn bejelentette, hogy sikerült hozzáférnie az orosz védelmi minisztérium számítógépes szervereihez. 
  • Denisz Smihál ukrán miniszterelnök sürgette a Nyugatot, hogy 300 milliárd euró értékben utaljon át befagyasztott orosz vagyont Kijevnek, hogy a szövetséges országokban tartott választások ne tudják befolyásolni az Ukrajnának nyújtott támogatást az orosz invázióval szemben. 
  • Az Európai Bizottság hétfőn megerősítette, hogy márciusban ismerteti a tagállamokkal az Ukrajna uniós csatlakozásáról szóló tárgyalási keretet. Ez a határidő némi bizonytalanságot okozott: Ursula von der Leyen, a Bizottság elnöke egy időben "nyár elejéről" beszélt, majd három nappal később, február 24-én Kijevben tartott sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy erre valóban "március közepén" kerül sor.
  • A lengyel gazdáknak az ukrán mezőgazdasági import elleni tiltakozásai átléptek minden határt – mondta Volodimir Zelenszkij. “Egyszerűen lehetetlen megmagyarázni, hogyan lehet egy kivérzett ország nehézségeit belpolitikai harcokban felhasználni” - jelentette ki az ukrán elnök.
  • Oroszország több tízmillió euróért vásárol fegyvertechnológiát az EU-tól, a Kreml ellen bevezetett szankciók ellenére - írja a Bloomberg. Az üggyel kapcsolatban álló tisztviselők azt állítják, hogy az EU-tagok még mindig nem tesznek eleget annak megakadályozására, hogy Oroszország szankciókkal sújtott technológiákat szerezzen be a fegyverzetrendszereihez.

Teljes adás: 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!