2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában: Kijev foggal körömmel győzködi hazánkat + videó

A stúdióban Vukics Ferenc katonai szakértő és Stier Gábor, a moszkvater.com főszerkesztője. Adásunkban szó volt arról, hogy egy amerikai republikánus szenátor szerint az USA-nak el kell fogadnia, hogy Ukrajnának területeket kell átadnia Oroszországnak.

  • Háború Ukrajnában: Kijev foggal körömmel győzködi hazánkat + videó

A tartalomból: 

  • A brit The Times szerint nem kizárt, hogy az ukrán védelem "elkerülhetetlenül összeomlik". Ezek romboló kijelentések ukrán nézőpontból, mivel Zelenszkijék azt remélik, hogy az ünnepek kezdete előtt megakadályozhatják Putyin győzelmét.
  • Az Európai Bizottságnak gyakorlatilag fogalma sincs arról, hogy milyen hatása lenne Ukrajna uniós tagságának az egész közösségre - szögezte le a külgazdasági és külügyminiszter a Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszterrel folytatott megbeszélését követően. Szijjártó Péter kiemelte: az Európai Bizottság nem végezte el azokat az előkészületi munkákat, amelyek garantálnák, hogy Ukrajna kölcsönösen előnyös módon folytathasson csatlakozási tárgyalásokat.
  • Ukrajna EU-csatlakozása ügyében Orbán Viktor magyar kormányfő jelezte az ukrán elnöknek: az Európai Unió tagállamai folyamatosan tárgyalnak a kérdésről.
  • A Reuters szerint az Ukrajna európai uniós csatlakozásáról szóló tárgyalások, - amelyeket eredetileg a csütörtökön és pénteken tartandó EU-csúcsra terveztek - 2024 márciusára lennének elhalasztva. Ukrajna külügyminisztere szerint "pusztító" lenne országa és az EU számára, ha a december 14-15-i csúcstalálkozón nem adnának zöld utat a tagsági tárgyalásoknak, valamint az orosz invázió elleni védekezéshez nyújtott nagyobb pénzügyi és katonai segítségnek.
  • 2023-ban 183 konfliktusról tudunk világszerte, ami a legmagasabb szám az elmúlt három évtizedben. A londoni Nemzetközi Stratégiai Tanulmányok Intézetének éves fegyveres konfliktusfelmérése szerint a világ az erőszak és a háborúk számának növekedésével néz szembe.
  • A Shin Bet közzétett egy 14 perces videót, amelyben Yousef Al-Mansi, a Hamász korábbi kommunikációs minisztere keményen bírálja a szervezet vezetését és vezetőjét, Yahya Sinwar-t. A felvételen a következőket mondja: "Sinwar egy őrültekből álló csoportot vezet. Elpusztították a Gázai övezetet, 200 évvel visszavetve azt.

Teljes adás: 

Borítókép: Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, fotó: Facebook.com/szijjarto.peter.official

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!