2024. 07. 15. Hétfő Henrik, Roland napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Komment 06:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában: Kijev figyelmeztetést adott ki hat orosz kikötőre a Fekete-tengeren

A mai adás vendégei a stúdióban Csizmadia Tamás elemző-újságíró és Toldi Ottó, a Klímapolitikai Intézete kutatásvezetője voltak, valamint kapcsoltuk Ludovic Maquet-et, a francia idegenlégió egykori katonáját.

  • Háború Ukrajnában: Kijev figyelmeztetést adott ki hat orosz kikötőre a Fekete-tengeren

A tartalomból:

  • Meg fogjuk büntetni Kijevet a terrortámadásokért – közölte Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő, miután tengeri dróntámadás ért egy orosz polgári hajót a Krím-félsziget mellett, a Kercsi-szorosban. Ukrajna ugyanakkor figyelmeztetést adott ki 6 orosz kikötő ellen a Fekete-tengeren.
  • Leszállította Franciaország a beígért rakétákat Ukrajnának.
  • Lezajlott a kétnapos Dzsiddai béketalálkozó, amely erősítette Ukrajna helyzetét az ukrán elnöki hivatal vezetője szerint. A csúcstalálkozón, melyet Ukrajna szervezett, kijevi vezetést támogató nyugati nagyhatalmak, valamint a fejlődő országok, így India, Brazília, Dél-Afrika és Kína tisztségviselői vettek részt. Oroszországot nem hívták meg a tanácskozásra.
  • Szivárog a Barátság kőolajvezeték lengyelországi szakasza, ezért leállították. A szivárgás a nyugati ág egyik szálánál az északnyugat-lengyelországi Codec községnél kezdődött szombat éjjel. Ezen az ágon érkezik a kőolaj Németország olajfinomítóiba. A szivárgás miatt így a lengyországi vezeték másik szálára kellett korlátozni a Németországba tartó olajszállítást.
  • Újabb, Európát is érintő háború robbanhat ki az afrikai Száhel-övezetben, miután tegnap éjjel lejárt a Nigernek adott ultimátum. A 15 országot tömörítő Nyugat-afrikai Gazdasági Közösség ugyanis vasárnap 23 óráig adott időt a puccsista katonai juntának, hogy visszaengedjék a hatalomba a megválasztott Mohamed Bazoum elnököt. Eközben az ECOWAS, amely több ország haderejét is egyesíti, megállapodott a nigeri beavatkozás tervéről.
  • A Wagner segítségét kérte a nigeri katonai junta.

Teljes adás:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

III. Károly király üzent Gareth Southgate-nek

III. Károly király üzent Gareth Southgate-nek

A brit uralkodó szerint Gareth Southgate, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya és stábja annak ellenére is emelt fővel térhet haza a németországi Európa-bajnokságról, hogy a csapat a vasárnap esti berlini döntőben 2-1 arányban vereséget szenvedett Spanyolországtól.
Spanyolország negyedszer Európa-bajnok

Spanyolország negyedszer Európa-bajnok

A spanyol labdarúgó-válogatott immár egyedüli csúcstartóként negyedszer lett Európa-bajnok, miután vasárnap 2-1-re legyőzte a sorozatban második döntőjét elveszítő angol csapatot.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!