2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Állami áruház 19:10

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában: Két hadseregnyi katonát vesztett el Ukrajna az ellentámadás során

Az adás vendégei a stúdióban Vukics Ferenc katonai szakértő, és Stier Gábor a Moszkvatér.com főszerkesztője voltak. Az adásban szó volt többek között arról, hogy két hadseregnyi katonát vesztett Ukrajna a jelentések szerint.

  • Háború Ukrajnában: Két hadseregnyi katonát vesztett el Ukrajna az ellentámadás során

A tartalomból:

  • Rekordot döntöttek az amerikai fegyvereladások és az ebből származó bevétel.
  • Eközben napvilágott látott egy jelentés, ami szerint az orosz haderő a vártnál gyorsabban és nagyobb mértékben növelte precíziós rakétakészletét. Alig egy hónap alatt 285 darabbal precíziós rakéta került a raktárakba, amivel az oroszok csapásai még pontosabbak lesznek.
  • Oroszország további vadászgépeket és egy bombázót, a fehérorosz Gayunt küldte Fehéroroszországba. Az orosz haderő jelentősen szereli fel a fehérorosz bázisokat.
  • Az ukrán fegyveres erők hatalmas veszteségét jelentette be a NATO-csapatok egykori parancsnoka. Októberben egy volt amerikai diplomata jelezte, hogy az ukránok már két hadsereget veszítettek, most pedig egy harmadikat veszítenek el, miközben megpróbálják áttörni az orosz csapatok védelmét.
  • Vlagyimir Putyin nyolc az egyhez becsülte Ukrajna veszteségeit a teljes frontvonalon zajló harcokban.
  • Mindeközben milliókért menetelnek a halálba mind az ukrán, mind az orosz katonák – költségvetési forrásokból. A fegyveresek fizetését ráadásul Ukrajna az uniós országok támogatásából biztosítja. 
  • Volodimir Zelenszkij továbbra is hisz Ukrajna győzelmében és az elfoglalt területek visszaszerzésében, a katonai mozgósítás fokozódik.
  • Kazahsztánba látogatott Putyin. Az orosz elnöknek ez a harmadik nemzetközi útja idén a kirgizisztáni és kínai látogatások után. Kazahsztán bonyolítja az átmenő kereskedelmi útvonalakat Oroszország és Kína közt.
  • Alternatív finanszírozást tervez Brüsszel Ukrajna számára.
  • Közben érkezhet az újabb szankciós csomag, amelyben szigoríthatják az orosz olajimport tilalmára vonatkozó kivételeket, jelentette a Politico. A készülő 12. szankciós csomagot várhatóan a következő napokban terjesztheti elő az Európai Bizottság, és a Bulgáriában finomított orosz nyersolaj miatt szigorító intézkedések lehetnek terítéken.
  • Az izraeli védelmi miniszter szerint a hadsereg új módszereket alkalmaz a Hamász alagutak felszámolására. A szakértők szerint kegyetlen alagútharcok jönnek Gáza alatt több tíz kilométer hosszan, olyan körülmények közt, amelyek még a legkiképzettebb katonákat is próbára teszi.
  • Kedden a CIA vezetője Egyiptomba látogatott és találkozott az egyiptomi elnökkel illetve az egyiptomi Hírszerző Iroda igazgatójával is. A tárgyalásokról nem szivárgott ki információ, de korábban szó volt róla, hogy Egyiptom fogadja be a gázai lakosságot a saját területén.
  • Az USA ellenzi, hogy Izrael a konfliktus után megszállja Gázát – jelentette be a Fehér Ház.

Műsorvezető: Virághalmy Sarolta

A teljes adás:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!