2023. 11. 28. Kedd Stefánia napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar 00:05

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában: Hol indulhat meg az ukrán ellentámadás?

Árendás Péter külpolitikai szerkesztő elemezte a legfrissebb híreket, majd Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértőt kérdezték műsorvezetőink. Kapcsoltuk Dunda György kárpátaljai tudósítót, Billwachs Tibor pénzügyi elemzőt és foglalkoztunk David Pressman amerikai nagykövet szerdai sajtótájékoztatójável is.

  • Háború Ukrajnában: Hol indulhat meg az ukrán ellentámadás?
  • Egyik fél sem tudja lezárni Bahmut véres ostromát, habár az orosz hadsereg közlése szerint már a város 80 százaléka Moszkva irányítása alatt áll.
  • A város hónapok óta a harcok első számú helyszíne, a véres ostromban pedig tízezrek vesztették életüket. A várost mindkét fél tüzérsége folyamatosan tűz alatt tartja, ugyanis amióta az oroszok elfoglalták a település nagy részét, azóta az ukrán ágyúk is a városra szegeződnek.
  • Bahmut ostromának a Kijev által régóta ígért nagy tavaszi offenzíva vethet véget, ami azonban továbbra sem kezdődött meg.
  • Az offenzívához egyre több, az európai hadseregek által kiképzett ukrán újonc érkezik, ezen a felvételen brit katonák szalutálnak, az Ukrajnába induló harcosoknak.
  • Eközben brutális kivégzésről készült felvétel terjed az interneten: az látható, ahogy állítólag késsel lefejeznek egy ukrán hadifoglyot.
  • Oroszországban új törvényt fogadott el a parlament alsóháza. A változtatás nyomán a katonakötelesek ősztől elektronikus behívót kaphatnak, amivel kiváltják a postai úton kézbesített dokumentumokat.

Teljes adás: 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!