2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában - Hersh: Ukrajna kábítószer-csempészésre használta a gabonafolyosót

Ukrajna kábítószert és olajat exportált Európába a gabonafolyósónak köszönhetően – állítja Seymour Hersh amerikai újságíró. Vendégeink Vukics Ferenc katonai szakértő és Stier Gábor a Moszkva tér.com főszerkesztője. Műsorvezető: Virághalmy Sarolta.

  • Háború Ukrajnában - Hersh: Ukrajna kábítószer-csempészésre használta a gabonafolyosót

A tartalomból: 

  • Seymour Hersh a Substrak csatornáján emlékeztetett, Putyin a kercsi-híd elleni második támadásra azzal válaszolt, hogy felmondta a gabonamegállapodást, amely lehetővé tette, hogy az ukrán búzát és más létfontosságú élelmiszernövényeket szállíthasson a Fekete-tengeri kikötőkből. Hersh informátora azonban azt mondta, hogy Odesszából és más fekete-tengeri kikötőkből a gabonánál sokkal több áramlott Európába: Odessza exportja olyan illegális árukat tartalmazott, mint a kábítószerek és olyan olaj, amelyet Ukrajna Oroszországból kapott.
  • Közel félmillió dollárt foglaltak le a román határrendészek két ukrántól, akik nem tudták megmondani honnan van a pénz - írja az MTI. Az eset kedden délben kezdődött a szeretvásári határátkelőnél, ahol egy 47 éves ukrán-román állampolgárságú nőnél 100 ezer dollárt találtak 100 dolláros címletekben. A nő állította, hogy övé a pénz, de mivel nem tudta igazolni, hogy az országba történt belépéskor bejelentette volna a vámon a nála lévő valutát, a pénzt lefoglalták. Három órával később megjelent az átkelőnél egy 50 éves ukrán férfi is, aki közölte: visszakéri a lefoglalt százezer dollárját. Azzal akarta igazolni, hogy ővé a pénz, hogy megmutatta a hátizsákjában lévő további 400 ezer dollárt.
  • Az USA csendben támogatja az ukrajnai egyházüldözést – írja az orosz külügyminisztérium jelentése, amely szerint a nemzetközi szervezetek sem reagálnak megfelelően az Ukrán Ortodox Egyház kijevi üldözésére. A jelentés szerint az amerikai tisztviselők soha nem bírálták Zelenszkij destruktív egyházpolitikáját. A 33 oldalas dokumentum az előtt született, hogy házi őrizetbe vették Ukrajna legnagyobb ortodox keresztény kolostorának vezetőjét, Pavel metropolitát, a Kijev-Pecserszka Lavra kolostor apátját.
  • A brit hírszerzés szerint a fekete-tengeri orosz flotta arra készül, hogy blokádot von az ukrán kikötők köré. Az egyik orosz hajó már a Boszporusz és az odesszai kikötő között járőrözik. A hírszerzési jelentés azt is állítja, hogy orosz hajók egy csoportja Ukrajnába tartó kereskedelmi hajókat foghat majd el. Oroszország a múlt héten döntött úgy, hogy nem hosszabbítja meg az ukrán gabona tengeri szállítását lehetővé tevő gabonaegyezményt, amely az ENSZ- és Törökország közvetítésével jött létre tavaly. Ugyanakkor Oroszország most bejelentette több százezer tonna gabonát szállít ingyen az afrikai országoknak.

Teljes adás: 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!