2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában és Izraelben – Zelenszkij megint pénzt akar + VIDEO

A háború mellett világpolitikai eseményekről is szó volt Nógrádi György, biztonságpolitikai szakértővel, Kiss Rajmund, az MCC Diplomáciai Műhely vezetőjével, és Dunda Györggyel, a HírTV kárpátaljai tudósítójával.

  • Háború Ukrajnában és Izraelben – Zelenszkij megint pénzt akar + VIDEO

A Fehér Ház Trump árnyékában próbálja meggyőzni Európát, hogy számíthat a NATO-ra. Kijev hiába lobbizik, Európa nem tudja, az USA pedig nem akarja teljesíteni vállalásait.

„Nagyon sok érdekes tárgyalás volt. Leültek egymással, ami azért nagyon ritkán fordul elő, palesztin miniszterelnök, jordán külügyminiszter és Izrael volt külügyminisztere. Megállapodás nincs. Elmondta a beszédét Zelenszkij. Különösebb hatása nem volt. Tehát Zelenszkij újra elmondta, hogy pénzt kér, pénzt kér és pénzt kér”

-mondta Nógrádi György, biztonságpolitikai szakértő.

A magyar parlament hamarosan ratifikálja Svédország NATO-csatlakozását.

„A tárgyalások már szerintem nagyon a végén járnak. Egyre inkább előremutató, hiszen a két miniszterelnök tudott egyeztetni. Én eddig sem aggódtam, hogy nem fogja jóváhagyni a parlament. (…) Szerintem április 4-ig Magyarország biztos, hogy támogatni fogja Svédország NATO csatlakozását, de a miniszterelnök szerint, akár már az első ülésnapon, tehát február 26-án.”

-fogalmazott Kiss Rajmund, az MCC Diplomáciai Műhely vezetője.

 

„A legfrissebb vélemény Ruslan Bortnikhoz kötődik. Ő egy nagyon ismert kijevi politológus, az egyik elemző irodának a vezetője. Ő ara hívta fel a figyelmet, hogy amennyiben jelenlegi formájában megszavazzák az új mozgósítási törvényt, akkor az az ukrán gazdaságra nézve nagyon súlyos beláthatatlan következményekkel járhat és alaposan növelheti az árnyékgazdaság a feketegazdaságnak a térdelését”

-számolt be az ukrán eseményekről Dunda György, a HírTV kárpátaljai tudósítója.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Napi aktuális – Vita a NatCon jelentőségéről + videó

Napi aktuális – Vita a NatCon jelentőségéről + videó

A Napi aktuálisban immár ma másodszor vendég volt Zila János elemző, Alapjogokért Központ és Szentiványi István külpolitikai szakértő, akikkel a "Vita a NatCon jelentőségéről" témában beszélgetett Velkovics Vilmos műsorvezető.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Háború Ukrajnában – A szakértők szerint a napokban nem, de később viszont válaszcsapást indíthat Izrael + videó

Háború Ukrajnában – A szakértők szerint a napokban nem, de később viszont válaszcsapást indíthat Izrael + videó

Minden azon múlik, hogy elvesztik-e a fejüket a Közel-Keleten. Ha igen, a háború kiterjedhet. Erről beszélt Kis Benedek József biztonságpolitikai szakértő és Stier Gábor, a Moszkvatér.com főszerkesztője, valamint Toldi Ottó, a Klímapolitikai Intézet kutatásvezetője a Háború Ukrajnában című adásunkba Virághalmy Sarolta szerkesztő-műsorvezetővel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!