2024. 05. 10. Péntek Ármin, Pálma napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:10

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában és Izraelben – Zelenszkij a politikai túlélésért harcol

Horváth József, biztonságpolitikai szakértő, Kiss Rajmund, az MCC Diplomáciai Műhely vezetője és Dunda György, a HírTV kárpátaljai tudósítója élőben elemezték a legújabb háborús híreket.

  • Háború Ukrajnában és Izraelben – Zelenszkij a politikai túlélésért harcol

Nincs több pénz az agrártámogatásokra – ezt mondta a német pénzügyminiszter a Berlinben összegyűlt több tízezer tüntető gazdának. A tárcavezető szerint mindenkinek ki kell vennie a részét a német gazdaságot érő nehézségekből. A baloldali német kormány 480 millió eurót vonna el a gazdáktól, ám eközben ennek 17-szeresét, 8 milliárd eurót küldene Ukrajnának.

„Bátor a német kormány, mert azért egyrészt látjuk a gazdáknak az elszántságát, másrészt, ahogy Nógrádi úrtól hallottuk, azért az arányok sem stimmelnek. Azért, amikor egy 500 millió euróról beszélünk és 8 milliárdot ígérünk Ukrajnának, mindeközben a német gazdaság a padlón van, mindeközben el kell adósodnia az országnak én úgy gondolom, hogy egy olyan fajta zsákutcába került a német kormány, hogy innen visszafordulniuk borzasztóan nehéz lesz.”

-mondta Horváth József, biztonságpolitikai szakértő.

Irán urándúsítási projektjében Oroszországtól kapott segítséget. Egyre szorosabbra fonódik a két ország szövetsége.

„Nyilvánvaló, hogy valamilyen támogatást Iránnak igénybe kell vennie ahhoz, hogy a programját a szankciók ellenére folytatni tudja. Illetve emlékeznünk kell arra is, hogy az elmúlt évtized során Izrael rendszeresen időről-időre megfékezte az Iráni atomprogramot, akár úgy, hogy lebombázta a dúsítót, akár úgy, hogy az atomprogram vezetőit meggyilkolták.”

Csúcstalálkozóra kerülhet sor Magyarország és Ukrajna között január végén. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elmondta, hogy kész asztalhoz ülni Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszterrel.

„Január 29-én Ungváron találkozik az ukrán elnöki hivatal vezetője Kuleba és a magyar külgazdasági és külügyminiszter, Szijjártó Péter. Remélem, hogy történelmi találkozó lesz és minden esély meg van rá. (…) Ezért hívják sokszor a diplomaták munkáját szolgálatnak és külszolgálatnak. Nagyon nehéz találkozó lesz. Félre kell tenni a sérelmeinket, félre kell tenni, hogy az elmúlt két évben mit mondott Kuleba külügyminiszter Magyarországról, a magyar külügyminiszterről, a magyar miniszterelnökről, Orbán Viktorról és szerénynek kell lenni, megértőnek kell lenni és a jutalom nem marad el. A jutalom pedig az, hogy több millió magyarnak az élete sokkal jobb lesz Magyarországon gazdaságilag is akár. Lehetne egy jó szomszédunk. Nem beszélve a kárpátaljai magyarokról.”

-mondta Kiss Rajmund, az MCC Diplomáciai Műhely vezetője.

Demográfiai válság van Ukrajnában. Egyre kevesebb a diák és lehet, hogy iskolákat kell bezárni. Erről beszélt Dunda György a HírTV kárpátaljai tudósítója.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!