2024. 09. 10. Kedd Nikolett, Hunor napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Csángóidő 03:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában és Izraelben: Válságülést tartott a Fehér Ház a közel-keleti események miatt + videó

Somkuti Bálint, Bidló Gábor és Dunda György élőben elemezték a legfrissebb világpolitikai híreket.

  • Háború Ukrajnában és Izraelben: Válságülést tartott a Fehér Ház a közel-keleti események miatt + videó

Forrong a Közel-Kelet

"Az iráni döntést mindig a racionalitás jellemezte. (...) Itt van egy több, mint 2500 éves kultúra, a saját történelmi örökségére igen büszkék. Ezt a büszkeségét érte egy nagyon komoly csapás Ismail Haniyeh meggyilkolásával, föggetlenül attól, hogy terrorista volt. Félreértés ne essen, itt nem arról van szó, hogy egy terroristát megöltek valahol, hanem arról van szó, hogy egy ilyen alkalommal, egy ilyen környezetben érte halálos támadás, ami egy üzenet is volt az új iráni elnöknek. Ebből a szempontból azért felmerül az, hogy mennyire reálisan látják az államok a helyüket és pozicíójukat.Tehát ez egy figyelmeztetés volt Iránnak, hogy tudja, hogy hol a helye, ő pedig a saját szokásai és vérmérséklete alapján fog válaszolni."

- fogalmazott Somkuti Bálint, biztonságpolitikai szakértő.

Az aszály ellenére a magyarországi kukoricaellátás nincs veszélyben

"Múlthéten jelent meg az agrárkamarának a felmérése, ami alapján egy közepes termés várható. Ma reggel ellenőriztem a számokat és az elmúlt években gyűjtött adataimat és a becslésem szerint, ahol az elmúlt öt év átlagát vettem alapul, 6,7 tonna/hektár átlagterméssel számoltam és a mostani hivatalos felmérés 6,6 tonnával számol. Ez már önmagában mutatja, hogy azért akkora baj nincs."

- mondta Bidló Gábor, a BudaGabona ügyvezetője.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Továbbra is őt keresik égen-földön

Továbbra is őt keresik égen-földön

Bódog Dániel pénteken tűnt el, a kutatásába szombaton – felkérést követően – kapcsolódtak be a Szekszárdi Kutató-Mentő Egyesület tagjai - írja a teol.hu.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!