2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Hazahúzó 01:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában és Izraelben – Trump szerint közel a III. világháború

Nógrádi György, biztonságpolitikai szakértő, ifj. Lomnici Zoltán, alkotmányjogász, a Századvég jogi szakértője és Dunda György, a HírTV kárpátaljai tudósítója élőben elemezték a legújabb háborús híreket.

  • Háború Ukrajnában és Izraelben – Trump szerint közel a III. világháború

A Gázai övezetet uraló Hamász iszlamista terrorszervezet és a libanoni síita Hezbollah elítélte pénteken a brit légierő támadásait a jemeni húszi lázadók állásai ellen. A támadások komoly fennakadást okoztak a vörös-tengeri kereskedelmi útvonal forgalmában.

„Ha megnézem az elmúlt napokban többször csapás érte a húszi állásokat, Jemennek azon a részén ahol síita többség van. Jemen egy rendkívül fura ország. Korábban volt Észak-Jemen, Dél-Jemen stb. A lényeg viszont, hogy a Vörös-tenger bejáratát ők ellenőrzik. Itt bonyolódik le a világkereskedelem körülbelül tizenkét százaléka, de meghatározott típusoknál ennél akár sokkal több. Mi a probléma? A húszikat, ugyanúgy ahogy a Hamászt és a Hezbollahot Irán támogatja. Irán fegyverekkel, mindennel ellátja, hiszen a húszik harcoltak Irán „ellensége” Szaud-Arábia ellen.„ -mondta Nógrádi György, biztonságpolitikai szakértő, aki hozzátette, a bombázásoknak sokkal inkább van lélektani hatása.

Ukrajnának nagyon nehéz lesz fenntartani az F–16-os vadászgépeket – mondta Jurij Ihnat, az Ukrán Fegyveres Erők légierő-parancsnokságának tanácsadója.

„Szerintem sosem volt ekkora a harmadik világháború kitörésének veszélye, mint most. És, mint minden beszédemben elmondom, én meg fogom akadályozni a harmadik világháború kitörését” – mondta Trump.

Nem csitul a hangulat Lengyelországban, tízezrek tüntettek Varsóban a Donald Tusk vezette új lengyel kormány ellen.

Újabb botrányos mozgósítási videóval jelentkezett Dunda György, a HírTV kárpátaljai tudósítója.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Globál Extra – Új erőközpont épül a NATO keleti bővítésének örve alatt + videó

Globál Extra – Új erőközpont épül a NATO keleti bővítésének örve alatt + videó

Szergej Sojgu kedden azt mondta, hogy számos NATO-gyakorlatot tartanak az orosz határ közelében az "állítólagos orosz agresszió visszaverésére", amelyen mintegy 90 000 katona vesz részt. Sojgu szerint a NATO keleti megerősítése zajlik. Erről beszélt Boros Imre közgazdász és Bogár László közgazdász Virághalmy Sarolta szerkesztő-műsorvezetővel a Globál Extra című műsorunkban.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!