2024. 09. 10. Kedd Nikolett, Hunor napja
Jelenleg a TV-ben:

Csángóidő

Következik:

Híradó 12:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában és Izraelben: Tim Walz-hoz tartozó Minnesota államban az egyik legszélsőségesebben liberális az abortusz + videó

A Napindítóban Nógrádi György, Magyarics Tamás és Dunda György élőben elemezték a legfrissebb híreket.

  • Háború Ukrajnában és Izraelben: Tim Walz-hoz tartozó Minnesota államban az egyik legszélsőségesebben liberális az abortusz + videó

Mi történik Kurszkban? - Valódi siker az ukrán betörés?

Ukrajnából különböző fegyveres alakulatok törtek be Oroszországba. Rendkívüli állapotot vezettek be Oroszország Kurszk régiójában, tekintettel a kialakult katonai helyzetre. Közben Moszkva a Nemzeti Gárda egységeivel erősítette meg a kurszki atomerőmű védelmét.

"Ahhoz hogy az ukránok bevegyék az atomerőművet Ukrajnának rendkívül nagy katonai erőt kéne bevetnie. Az oroszok az atomerőműveiket érthető módon rendkívüli erővel védik. (...) Az atomerőmű néhány tucat kilóméterre van. (...) Nem akarják azt, hogy egy atomerőmű elessen, mert annak már olyan nemzetközi súlya lenne, hogy íme az ukrán hadsereg nem omlik össze. Magyarul az a kép ami ma a világban, a politikai, katonai szakértők fejében is kialakult, hogy Ukrajna nem képes a háborút megnyerni, az egy teljesen más dimenziót kapna, ha elfoglalnák az atomerőművet."

- fogalmazott Nógrádi György, biztonságpolitikai szakértő.

Megvan Dondald Trump és Kamala Harris első tévés vitájának időpontja.

"Tim Walz valóban kicsit meglepő választás volt. Minnesota nem egy csatatér állam, tehát '92 óta nagyon stabilan ott a demokrata elnökjelöltre szavaznak. (...) Mindenképp nagyon jelen van az LMBTQ, akár Walz, akár Harris kapcsán is. Harris egyébként 2017-ben leszögezte azt, hogy mindenkinek woke-nak kell lennie. Amibe beletartozik az a kritikai fajelmélet és sok egyéb. Az LMBTQ választói csoport a demokraták kb 5%-át jelenti"

- mondta Magyarics Tamás, Amerika-szakértő. Hozzátette, amikor a legfelsőbb bíróság 2022-ben döntést hozott, hogy visszaadja az államoknak az abortusz rendezésének a jogát, akkor Minnesota döntött az egyik legszélsőségesebben liberális módon, hiszen a terhesség minden szakaszában, főleg a kiskorúak esetében engedélyezte az abortuszt.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!