2024. 09. 10. Kedd Nikolett, Hunor napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 00:10

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában és Izraelben – Putyin: világossá vált, a kijevi rezsim miért utasítja el javaslatainkat a békés rendezésre + videó

A Napindítóban Horváth József, Tóth Máté és Dunda György élőben elemezték a legfrissebb híreket.

  • Háború Ukrajnában és Izraelben – Putyin: világossá vált, a kijevi rezsim miért utasítja el javaslatainkat a békés rendezésre + videó

A tartalomból:

Oroszország mintegy ezer négyzetkilométere van jelenleg az ukrán csapatok ellenőrzése alatt – jelentette be Olekszandr Szirszkij. Az ukrán fegyveres erők főparancsnoka úgy fogalmazott: "A helyzet a mi ellenőrzésünk alatt áll".

Volodimir Zelenszkij államfő tegnap újabb haditanácsot hívott össze, amelyen jelentéseket hallgatott meg az ukrán erők támadó hadműveletéről az oroszországi Kurszk régióban.

Több orosz kormányzó is arról számolt be, hogy újabb oroszországi területekről evakuálják a lakókat, az ukrán csapatok tovább nyomultak előre.

A kijevi vezetés fegyveres provokációja az orosz-ukrán határon Ukrajna helyzetének javítását szolgálja a későbbi tárgyalásokon, ugyanakkor értelmetlen olyan kormányzattal tárgyalni, amely civileket támad – hívta fel a figyelmet hétfőn Vlagyimir Putyin orosz elnök a kurszki területen kialakult helyzet megvitatására összehívott tanácskozáson.

"Mostanra világossá vált, hogy a kijevi rezsim miért utasítja el javaslatainkat a békés rendezésre” – mondta az orosz államfő a brjanszki, belgorodi és kurszki megyék kormányzóival tartott megbeszélésén, hozzátéve, hogy „az ellenség nyugati pártfogóinak segítségével törekszik jövőbeli tárgyalási pozíciója javítására".

Az Ukrajna elleni orosz háború két és fél évvel ezelőtti kezdete óta több mint negyvenezer állampolgár tért vissza Ukrajnába az orosz határellenőrző pontokon – mondta az ukrán határőrszolgálat szóvivője egy hétfői tévéműsorban.

Olaszország és Svájc második békecsúcsot szorgalmaz az ukrajnai konfliktus diplomáciai rendezésére, ezúttal azonban Oroszország részvételével – erről írt alá nyilatkozatot hétfőn Antonio Tajani olasz külügyminiszter svájci hivatali partnerével. A tárcavezetők felszólították az érintett nemzetközi szereplőket, hogy tegyenek meg minden erőfeszítést egy közös tárgyalási alap megteremtéséhez.

Félmillió dollárnyi (180 millió forint) kenőpénz elfogadása miatt vettek őrizetbe az egyik ukrán energiaügyi miniszterhelyettest és a vesztegetési ügyben résztvevő három bűntársát - közölte hétfőn az ukrán főügyészség.

Az ügyészség nyomozása kiderítette, hogy az energiaügyi tárca négy miniszterhelyettesének egyike pénzt fogadott el azért, hogy lehetővé tegye egy állami tulajdonú szénbánya bányászati berendezéseinek kicsempészését a donyecki harci övezetből.

A román határrendészet szerint naponta 20-50 ukrán férfi lépi át illegálisan Románia északi határát. Bukarest közlése szerint idén július közepéig csaknem 6300, a sorozás elől menekülő ukrán férfi lépte át illegálisan Románia északi határát.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – „Viszlát, Schengen!“ + videó

Vezércikk – „Viszlát, Schengen!“ + videó

A fokozódó politikai nyomásra reagálva német belügyminiszter bejelentette, hogy 2024. szeptember 16-i kezdettel minden határátkelőnél bevezetik a határellenőrzéseket, és kidolgoznak egy modellt az „illegális migránsok belépésének megtagadására”. Nancy Faeser döntéséről a Vezércikk vendégei - Boros Bánk Levente, Móczár Gábor és Bencsik András - is elmondják a véleményüket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!