2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában és Izraelben: Nem lesz egyszerű pótolni az iráni elnököt + videó

Horváth József, ifj. Lomnici Zoltán és Dunda György élőben elemezték a legfrissebb híreket.

  • Háború Ukrajnában és Izraelben: Nem lesz egyszerű pótolni az iráni elnököt + videó

Ebrahim Raiszi iráni elnök és Hoszein Amirabdollahián külügyminiszter meghalt az őket szállító helikoptert ért balesetben vasárnap – jelentette a Mehr iráni félhivatalos hírügynökség hétfőn.

A helikopter vasárnap délután, feltehetően a rossz időjárási körülmények miatt szenvedett balesetet az azeri határhoz közeli Varzekán városa mellett. Az első hírek szerint kényszerleszállást hajtott végre, később már zuhanásról beszéltek a hatóságok.

"Az irániak furcsa mód 30-40 éves gépekkel közlekednek. Tehát ezek a gépek valaha megbízható, jó gépek voltak, csak hozzá kell tenni azt is, hogy az Iránt érő szankciók kapcsán nem jutnak pótalkatrészekhez, nem tudnak megfelelően szervizelni. Tehát ezek az idős helikopterek, melyeknek legtöbbje 30-40 éves, ezek sajnos már műszakilag kritikus állapotban vannak és akár ez is lehetett az egyik oka annak, hogy az egyik helikopter műszaki hiba miatt lezuhant."

-mondta Horváth József, biztonságpolitikai tanácsadó..

Megszületett az első ítélet a Fico-merénylettel kapcsolatban

"Az igazságszolgáltatás nem ismerheti azt a faktort, hogy példa statuálás, ugyanakkor van a sok esetben jogos társadalami elvárás, ami erre irányul, hogy demonstratív jelleggel szülessenek ítéletek. Úgyhogy mégiscsak kimondva-kimondatlanul azért az előfordul, hogy határozottan, keményen lép fel az igazságszolgáltatás egy-egy ügyben. Például annak okán, hogy ne ismétlődhessenek meg bizonyos események, történések. Ne eszkalálódhasson például egy gyűlölethullám vagy éppen preventív jelleggel, elriassza a későbbi potenciális elkövetőket attól, hogy hasonló gyűlölet-bűncselekményeket kövessenek el"

-fogalmazott ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég jogi szakértője.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!