2024. 10. 18. Péntek Lukács napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Komment 06:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában és Izraelben: Nem lehet megrendezett a Trump elleni merénylet + videó

A Napindítóban Horváth József, Magyarics Tamás és Dunda György élőben elemezték a legfrissebb híreket.

  • Háború Ukrajnában és Izraelben: Nem lehet megrendezett a Trump elleni merénylet +  videó

A világ vezetői sorra elítélik a Donald Trump elleni merényletet. A legtöbben azt hangsúlyozták, hogy a politikai erőszaknak nincs helye a demokráciában. Oroszország sem hagyta szó nélkül a támadást, a Kreml szóvivője azt mondta: a történteknek a Biden-i kormányzat ágyazott meg.

"Az csak a filmekben mutat nagyon jól, hogy a mesterlövész hihetetlen nagy távolságból belenéz a távcsövébe és biztos kézzel eltalálja a célt. Pláne akkor ha a célpontnak bármelyik testrésze is mozog. (...) A lövész jól lőtt, jól célzott, csak közben a célszemély bemozdult. (...) Egész egyszerűen azt kell látni, hogy van egy viszonylag nyílt terület, van egy több tízezres tömeg és vagy egy x összeg, amellyel ezt a biztonsági protokollt össze kell eszkábálni. Meghúzták egy kordonnal, hogy aki ott belép, azt mágneskapuval engedik be, megmotozzák, tehát csak fegyver nélkül léphetnek be. Az a hiba, hogy túl szűkre húzzák ezt a kordont."

- fogalmazott Horváth József, biztonságpolitikai szakértő, akivel az összeesküvés-elméletekről is beszéltek a műsorban.

"Élő ember ezt nem kockáztatja meg" - mondta a szakértő. Elmondta, hogy ha a lövedék csak pár miliméterrel közelebb kerül Trump fejéhez, teljesen szétroncsolhatta volna a koponyát, hiszen a mesterlövészek különleges töltényt használnak, melyek gyorsabbak és sokkal nagyobbat ütnek.

A republikánus párt hivatalosan is elnökjelöltjének választotta Donald Trumpot

"Szerintem a republikánusok nem hagyják elfelejteni ezt a merényletet és főleg ezekkel az ikonikus képekkel, ahol Trump véres arccal, elszántan egy amerikai zászló előtt áll, körötte a titkoszolgálat emberei. (...) Elég nehéz lesz a demokratáknak ezt a fajta kampányretorikát fenntartani és az igazság az, hogy máris visszavontak néhány kampányfilmet"

- mondta Magyarics Tamás, Amerika-szakétő.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!