2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Szélesvásznú történelem - Körhinta 11:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában és Izraelben: Nem lehet kizárni Ukrajna érintettségét az orosz terrortámadás kapcsán + videó

Hidegkuti Konstantin, Kiss Rajmund és Dunda György élőben elemezték a legfrissebb háborús híreket.

  • Háború Ukrajnában és Izraelben: Nem lehet kizárni Ukrajna érintettségét az orosz terrortámadás kapcsán + videó

Elrendelte egy moszkvai bíróság a krasznogorszki terrortámadás végrehajtásával megvádolt négy tádzsik állampolgár előzetes letartóztatását. Az áldozatokért vasárnap nemzeti gyásznapot tartottak Oroszországban. A fővárosban több mint 4 ezren adományoztak vért a sérültek számára. Az ukrán elnök közben azt mondta: Vlagyimir Putyin keresi a módját, hogy Ukrajnára háríthassa a felelősséget a történtekért.

Az orosz államfő elmondta, „nincs jövőjük” azoknak, akik ezt a „barbár támadást” végrehajtották.

„Két elmélet létezik ebben az esetben. Az egyik, hogy az Iszlám Állam úgymond önmaga hajtotta végre ezt az egész eseménysorozatot. A másik szerint valamilyen módon Ukrajnának köze van ehhez a támadáshoz és érdemes már az elején leszögeznünk, hogy nem szabad egyik opciót sem kizárni. Érdekes módon a nyugati mainstream médiában egyből kizárólagosan az Iszlám Állam lehetősége, ami egyedül megmutatkozik. Ukrajna esetleges érintettsége egyből összeesküvés elméletnek lett titulálva. Viszont amit eddig tudunk, mind a két opció eléggé valószínű.”

-mondta Hidegkuti Konstantin, nemzetközi kapcsolatok szakértője, a moszkvater.com állandó szerzője. Hozzátette, érdekes, hogy az elkövetők nem a már megszokott dzsihadista módszerrel jártak el.

Oroszországnak a háborúval kapcsolatos megjegyzései indokolják az európai védelmi ipar megerősítését – jelentette ki Charles Michel, az uniós tagországok vezetőit tömörítő Európai Tanács elnöke Brüsszelben pénteken.

Charles Michel a kétnapos uniós csúcstalálkozót követően tartott sajtótájékoztatón kijelentette: „világosnak kell lennünk, és el kell mondanunk polgárainknak szerte az Európai Unióban, hogy ha békét akarunk, ha biztonságot és stabilitást akarunk, rendkívül fontos védelmi képességeink fejlesztése és egy valódi európai védelmi ipar felépítése”.

„Ami számunkra a legfontosabb, 2024 második felében mi magyarok, Magyarország látja el az Európai Tanács soros elnökségének azt a fél évét, amikor mi irányítjuk a döntési folyamatokat. A bővítés az egyik kulcsfontosságú célkitűzése a magyar elnökségnek és döntés született, hogy az Európai Unió megkezdi a tárgyalásokat végre Bosznia-Hercegovinával. Ez volt gyakorlatilag az egyetlen jó hír. Előtte lévő öt pont, arról szólt, hogyan tudnánk Ukrajnát minél inkább támogatni.”

-mondta Kiss Rajmund, az MCC Diplomáciai Műhely vezetője.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!