2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Globál 09:05

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában és Izraelben – Megrendezett lehet a pápa körüli botrány + videó

Somkuti Bálint biztonságpolitikai szakértő, Bidló Gábor, a BudaGabona ügyvezető igazgatója és Dunda György, a HírTV kárpátaljai tudósítója élőben elemezték a legújabb háborús híreket.

  • Háború Ukrajnában és Izraelben – Megrendezett lehet a pápa körüli botrány + videó

Ferenc pápa egy interjúban azt mondta, Ukrajnának „bátorságot kell mutatnia a fehér zászlóra”. Sokan megszólaltak a pápa kijelentései kapcsán. Többek között az ukrán külügyminiszter, Dmitro Kuleba is.

A legújabb fejlemény az üggyel kapcsolatban, hogy Pietro Parolin is megszólalt. A bíboros szerint tűzszünet nélkül nincs esély a békére. A vatikáni államtitkár szerint az orosz félnek kell kezdeményeznie ebben az ügyben is.

„Ne csináljunk már teljesen hülyét magunkból! Egész egyszerűen arról van szó, hogy ezt a gesztust, ezt a kifejezést szándékosan értették félre és valaki mesterségesen generált egy ilyen hatalmas felháborodást. (…) Már maga a tény is, hogy egy ilyen felvétel, egy ilyen tartalom kiszivároghat önmagában elgondolkodtató, de az a botránysorozat, ami erre épült, az pedi egész egyszerűen tervezettnek tűnik.”

-mondta Somkuti Bálint, biztonságpolitikai szakértő, az MCC kutatója.

Az Európai Parlament nemzetközi kereskedelmi bizottsága (ENTA) nagy többséggel megszavazta az Európai Bizottság javaslatát arról, hogy az idén június 6-tól újabb egy évig vámmentesen szállíthassanak be az unióba egyes ukrán mezőgazdasági termékeket.

„Elsősorban annak a politikai döntéshozatali mechanizmusnak köszönhető, ami az ukrán háború veszteségének csökkentésére irányul. Magyarul, hogy legyen legalább egy olyan útvonal lehetősége, ami az ott megtermelt termékeknek az értékesítését biztosítja. Nem meglepő, hogy ez a hosszabbítás létrejött”

-fogalmazott Bidló Gábor, a Budagabona ügyvezető igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!