2024. 03. 05. Kedd Adorján, Adrián napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 06:50

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában és Izraelben – Elfogadta az ukrán parlament mozgósítás szigorításáról szóló botrányos törvényjavaslatot + videó

A háború mellett világpolitikai eseményekről is szó volt Hidegkuti Konstantin, nemzetközi kapcsolatok szakértőjével, a Moszkvater.com állandó szerzőjével, Georg Spöttle, a Pesti Srácok főmunkatársával, és Dunda Györggyel, a HírTV kárpátaljai tudósítójával.

  • Háború Ukrajnában és Izraelben – Elfogadta az ukrán parlament mozgósítás szigorításáról szóló botrányos törvényjavaslatot + videó

Több ukrán régióban robbanások voltak. Többek között a fővárosban, Kijevben is. Volodimir terrorcselekménynek nevezte az offenzívát.

„A tegnapi orosz légitámadások beleillenek az elmúlt időszakban tapasztalható orosz támadások szisztémájába. Alapvetően katonai célú objektumokat ért találat. (…) Kérdés, hogy az oroszok ezt a rakétát hogyan indították.”

-mondta Hidegkuti Konstantin, nemzetközi kapcsolatok szakértője, a Moszkvater.com állandó szerzője.

Egyre több termelő csatlakozik az olasz gazdák tüntetéséhez. Svájcban első alkalommal mozdultak meg az elégedetlen gazdák, akik 30 traktorral tüntettek Genf utcáin.
A tüntetéssorozat Németországból indult.  

„Németországban több sebből vérzik a dolog. Kezdve azzal, hogy a zöldpárti kormány és a zöldebb hangok elkezdték valóban, hogy a gazdák környezetszennyezők. (…) Kitaláltak új sztenderdeket, amiket kötelezővé tettek a gazdák számára, például állattartás szempontjából. (…) A költségvetési hiányt, ami több száz euró, úgy próbálják meg befoltozni, hogy mindenütt adót emelnek. Azt mondták, hogy a gazdák a gazdasági gépjárművekre nem fizetnek gépjármű adót”

-fogalmazott Georg Spöttle, a Pesti Srácok főmunkatársa. Hozzátette, megvonták a gazdáktól a dízel kedvezményeiket is és mindent úgy szerettek volna Németországban rendszabályozni, hogy többe kerüljön a gazdáknak.

Az ukrán parlament elfogadta a mozgósítás szigorításáról szóló törvényjavaslatot.

„Ahogy hétfőn mondtam, hogy még a héten döntés születhet arról, hogy első olvasatban átmegy a törvény. Ezzel Volodimir Zelenszkij és csapata azt próbálják demonstrálni, hogy uralják és kézben tartják az ukrajnai eseményeket. (…) Alkotmányos normákat sért az a passzusa például, hogy aki nem jelentkezik önként a hadkiegészítőbe azzal szemben egyrészt kényszerítő intézkedéseket fogalmaztak meg, másrészt zárolhatják a bankszámláikat és korlátozhatják egyéb tulajdonjogaiban.”

-számolt be az ukrán eseményekről Dunda György, a HírTV kárpátaljai tudósítója.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Megalakult a stratégiai tanácsadó testület

Megalakult a stratégiai tanácsadó testület

A testület célja, hogy elemzésekkel és tanácsokkal segítse a kormány és a miniszterelnök munkáját a kormányzás egyes területeinek stratégiai szempontból történő áttekintésével. A testület elnöke Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!