2024. 09. 10. Kedd Nikolett, Hunor napja
Jelenleg a TV-ben:

Csángóidő

Következik:

Híradó 12:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában és Izraelben: Dominóelv szerű folyamatokat indíthat el egy tagállam energiastabilitásának összeomlása + videó

A Napindítóban Hidegkuti Konstantin, ifj. Lomnici Zoltán és Dunda György élőben elemezték a legfrissebb világpolitikai híreket.

  • Háború Ukrajnában és Izraelben: Dominóelv szerű folyamatokat indíthat el egy tagállam energiastabilitásának összeomlása + videó

Ismét rakétatámadásra figyelmeztetnek a kurszki és belgorodi területeken

"A nyugati érdekek például az energetika terén egybe esnek az ukrán érdekekkel és akkor most így a piszkos melót az ukránok végzik el, a nyugat pedig mossa kezeit. (...) Mondhatjuk azt, hogy optimális időben támadott Ukrajna, amikor az időjárási és egyéb körülmények is lehetővé teszik, hogy viszonylag nagyobb előrenyomulást tudjon végrehajtani, mint akár márciusi, májusi vagy novemberi időpontban. Itt inkább azt tudnám elmondani, hogy itt inkább a hadműveleti lehetőségek adta opciókat használta ki Ukrajna. Kérdés az, hogy mennyire próbálják a novemberi elnökválsztásig fenntartani ezt a látszatot, hogy "látjátok, mi eredményesek vagyunk és adjatok fegyvert"."

- mondta Hidegkuti Konstantin, nemzetközi kapcsolatok szakértője, a moszkvater.com állandó szerzője.

Fidesz: Az EP álljon a tagállamok energiabiztonságát ért ukrán zsarolással szemben

"Teljesen nyilvánvaló, hogy ebben a helyzetben egy tagállam uniós képviselete a lehető leghatározottaban kiáll a saját érdekei mellett. Rögtön az elején leszögezném, hogy számos passzus van melyre a magyar fél hivatkozhat. (...) Nagyon fontos, hogy az Európai Unió műköséséről szóló szerződés 194. cikkeje rögzíti azokat a feltételeket, melyek most sorra sérülnek az energiabiztonsággal kapcsoltban. (...) Ilyen még nem volt. Két tagállam helyett egy csatlakozni kívánó állam érdekeit választja a Bizottság."

- fogalmazott ifj. Lomnici Zoltán, a Századvég Alapítvány tudományos igazgatója, alkotmányjogász.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!