2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában és Izraelben: Biden szerint Ukrajna nem lehet a NATO tagja + videó

Nógrádi György, Bidló Gábor, Rosonczy-Kovács Mihály és Dunda György élőben elemezték a legfrissebb világpolitikai híreket.

  • Háború Ukrajnában és Izraelben: Biden szerint Ukrajna nem lehet a NATO tagja + videó

"A Kínai Brazil béketervhez 54 ország csatlakozott pillanatok alatt. Tehát nehéz helyzetben van Zelenszkij. Zelenszkij bejelentette Szingapúrban, hogy újabb fegyvereket kér, újabb fegyver gyárakat telepítsenek Ukrajnába. (...) Nekem Biden volt érdekes, mert Bidenről megjelent az amerikai sajtóban, hogy azt sem tudja hol van és amit mond, azt nem lehet érteni, de a mostani beszédében volt 1-2 olyan mondat, ami fontos. Számomra a legfontosabb mondat az volt, hogy Ukrajna nem lehet a NATO tagja."

- fogalmazott Nógrádi György, biztonságpolitikai szakértő.

AZ EP-választás tétje a mezőgazdaság szempontjából

Hatályba léptek azok a jogszabályok, amelyek egy évvel meghosszabbítják az ukrán termékek vámok és mennyiségi korlátozások nélküli uniós behozatalát - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.

"A védővámokra szükség van uniós területeken és az Uniónak az egyik szabályozása az pont arról szól a mezőgazdaság védelmében, hogy árszintek alatt nem jöhetnek be a termékek. Az uniós rendszer azt szabályozza, és ott vannak a kivételek, hogy melyek azok az országok, termékek, melyekre ez a bizonyos lefölözés vagy az import ár fölötti árkiegyenlítés befizetési kényszere nem vonatkozik."

- mondta Bidló Gábor, a BudaGabona ügyvezető igazgatója.

 

Merre tovább Európa?

"Az egyik legfontosabb kérdés, hogy mi lesz a háborúval és, hogy hány olyan parlamenti képviselő fog az Európai Parlamentbe kerülni, akik minden áron el akarják kerülni a háború eszkalációját. Ezen túl pedig az európai vízió tekintetében is egy nagyon fontos választás ez, hiszen azt látuk, hogy az elmúlt hónapokban vagy években, a korábbiakhoz képest egy nagyon komoly szövetségalkotás zajlik az úgynevezett szuverenista oldalon."

- nyilatkozta Rosonczy-Kovács Mihály, a Nézőpont Intézet külügyi igazgatója.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!