2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 05:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában és Izraelben – Az európai emberek még nem veszítették el a józan eszüket + videó

A háború mellett világpolitikai eseményekről is szó volt Horváth József, biztonságpolitikai szakértővel, ifj. Lomnici Zoltán, alkotmányjogásszal és Dunda Györggyel, a HírTV kárpátaljai tudósítójával.

  • Háború Ukrajnában és Izraelben – Az európai emberek még nem veszítették el a józan eszüket + videó

A Müncheni Biztonságpolitikai Konferencia előtt készült jelentés szerint a G7-országok egyre kevésbé aggódnak a Moszkva jelentette veszély miatt.

Közel két évvel Ukrajna megtámadása után már nem Oroszországtól félnek leginkább a nyugat-európai országok, a terrorizmusra és a tömeges migrációra nagyobb veszélyként tekintenek.

„Az európai emberek azért nem veszítették el a józan eszüket. Amikor szembe jön velük az élet a mindennapjaik során és azt tapasztalják, hogy a közvetlen lakókörnyezetükben, vagy a nagyobb városokban azt látják, hogy a közbiztonság romokban van. Ezekben a városokban, azt látják, hogy felülnek egy tömegközlekedési eszközre, vonatra, villamosra, akkor nekik tartaniuk kell attól, hogy a családjukat inzultus éri. Azt látják, hogy a lakókörnyezetükben nem merik a gyerekeket kiengedni az utcára. Ez sokkal inkább befolyásolja a biztonságérzetüket, hiszen látják azt, hogy eltelt két év Ukrajna megtámadása óta és a félelmetesnek beállított orosz hadsereg azért nem igazán mutatta meg azt az erőt amire itt sokan számítottak.”

- mondta Horváth József, biztonságpolitikai hadsereg.

Bidenék piszkos ügyei

Az amerikai igazságügyi minisztérium vizsgál több „minősített jelzéssel” ellátott dokumentumot, amelyeket Joe Biden elnök még hivatali idejét megelőzően használt irodájában találtak novemberben − közölte a Fehér Ház.

„Nagyon fontos, hogy Joe Biden nevével kapcsolatban nem csak ez az ügy merült fel. Több mainstream médium, mint például a Politico számoltak be a családjával való ügyeiről. Illetve, hogy a Joe Biden nevét viselő Pennsylvaniai Egyetem egyik campusza Kínából érkező pénzeket kaphatott és ezekkel a pénzekkel nem tudott elszámolni”

- fogalmazott ifj. Lomnici Zoltán, alkotmányjogász.

Majdani tisztogatót neveztek ki Ukrajnában

„Nagyon sokan megrökönyödve fogadták a hírt, hogy az egykori parancsnok az most a Zelenszkij-érában a legfelsőbb körökben történt cserék egyik nyertese. „

- számolt be az ukrajnai eseményekről Dunda György, a HírTV kárpátaljai tudósítója.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!