2024. 07. 15. Hétfő Henrik, Roland napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában és Izraelben: A szovjet időszakban volt hasonló viszony Korea és Oroszország közt + videó

Hidegkuti Konstantin, ifj. Lomnici Zoltán és Dunda György élőben elemezték a legfrissebb háborús híreket.

  • Háború Ukrajnában és Izraelben: A szovjet időszakban volt hasonló viszony Korea és Oroszország közt + videó

Kim Dzsong Un fogadta Valgyimir Putyin orosz elnököt Phenjanban a repülőtéren. A vezetők rövid beszélgetést folytattak közvetlenül az orosz államfő konvoja mellett – a Kreml tájékoztatása szerint. Majd Putyin és Kim Dzsongun ugyanabban az Aurusban hagyta el a repülőteret.

Kim Dzsongun teljes támogatást ígért Oroszországnak az ukrajnai háborúhoz. A két vezető kölcsönös segítségnyújtásról is megállapodott, arra az esetre, ha valamelyiküket “aggresszió éri”, de hangsúlyozzák, hogy a megállapodás “békés és védelmi jellegű”.

"Ahogy most Putyint fogadták Észak-Koreában gyakorlatilag csak Hszi Csin-ping volt az egyedüli olyan vezető, aki egyáltalán hasonló mértékű, grandiózus eseménysorozattal fogadta. (...) Gyakorlatilag ez a bejelentett átfogó barátsági és biztonsági, mindent magába foglaló egyezmény az gyakorlatilag olyan, mintha visszatekertük volna az időt 1991-ig. Most olyan változás állt be a koreai-orosz viszonyba, ami legutóbb a szovjet időszakban volt hasonló"

- mondta Hidegkuti Konstantin, nemzetközi kapcsolatok szakértője, a moszkvater.com állandó szerzője.

 Brüsszel zsarolással akarja behódolásra bírni a kormányt

"Ekkora büntetést meggyőződésem, hogy még soha nem szabott ki a Luxemburgi testület. (...) Ezek a tételek már alkalmasak arra, hogy bizonos értelemben hazánknak a nemzetpolitikájára, a belpotikába történő beavatkozást tegye. Miután egyértelműsíti az tétel, hogy csak akkor függeszthető fel a napi 1 millió eurós kifizetés, ha a migrációs politikáján változtat Magyarország, ezt nem lehet másképpen értelmezni, mint zsarolás. "

- fogalmazott if Lomnici Zoltán, alkotmányjogász.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

III. Károly király üzent Gareth Southgate-nek

III. Károly király üzent Gareth Southgate-nek

A brit uralkodó szerint Gareth Southgate, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya és stábja annak ellenére is emelt fővel térhet haza a németországi Európa-bajnokságról, hogy a csapat a vasárnap esti berlini döntőben 2-1 arányban vereséget szenvedett Spanyolországtól.
Spanyolország negyedszer Európa-bajnok

Spanyolország negyedszer Európa-bajnok

A spanyol labdarúgó-válogatott immár egyedüli csúcstartóként negyedszer lett Európa-bajnok, miután vasárnap 2-1-re legyőzte a sorozatban második döntőjét elveszítő angol csapatot.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!