2024. 04. 17. Szerda Rudolf napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Rózsa Miklós a filmzenekirály 03:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában és Izraelben: A most nyilatkozó európai politikusoknak elképzelésük sincs arról miről beszélnek + videó

Somkuti Bálint biztonságpolitikai szakértő, Bidló Gábor, a BudaGabona ügyvezető igazgatója és Dunda György, a HírTV kárpátaljai tudósítója élőben elemezték a legújabb háborús híreket.

  • Háború Ukrajnában és Izraelben: A most nyilatkozó európai politikusoknak elképzelésük sincs arról miről beszélnek + videó

Publicisztikát írt az Euractivnak Charles Michel, az Európai Tanács elnöke, amiben kifejtette, hogy szerint Oroszország nem áll meg Ukrajnánál, úgyhogy elő kell venni az európai pénztárcákat.
Leszögezte: „a biztonságba való befektetés drága, de nélkülük nem tudjuk növelni védelmi ipari kapacitásunkat”. „Ha békét akarunk, készüljünk a háborúra” – zárta sorait a belga politikus.

Engem az zavar a jelenleg nyilatkozó európai politikusokban, hogy olyan dolgokról beszélnek, amelyekről szem látomást elképzelésük sincs. Tehát egy hadsereghez nem csak fegyver kell, hanem katona is. A hadsereg nyilvánvaló okokból az egyik legkonzervatívabb rendszer a világon. (…) Nem rég jelent meg az a hír, hogy egyre több katona szerel le az európai hadseregekből, mert nem látja biztosnak a jövőjét, illetve nem látja, hogy neki miért kéne meghalnia azért az Unióért, amihez semmi nem köti. -mondta Somkuti Bálint, biztonságpolitikai szakértő.

Továbbra is folynak Európa szerte a gazdatüntetések. A francia gazdák vámmentességet kérnek.
A héten két napos uniós csúcstalálkozó lesz, melyen talán áttörés lehet a gazdák ügyében.

A mezőgazdasággal foglalkozó tanácsi vitaponttal kapcsolatban Charles Michel hangoztatta: határozottan kell fellépni a gazdák előtt álló kihívásokkal szemben, különös tekintettel a mezőgazdasági termelőknek az élelmiszerellátási láncban elfoglalt helyzetére és a tisztességes versenyre mind a belső piacon, mind globálisan.

Már egy olyan irányba tett lépéseket láttunk, amelyeket szabályozott keretek között történő kereskedésnek a vágyát és lehetőségét hozza vissza Európai Unión belül is. Az a folyamat, amelyet részben a Németországi gazdatüntetésekkel kapott igazán nagy publicitást, az ott elért eredményeknek a következő lépése az volt, hogy Brüsszel visszavont olyan zöldítéssel kapcsolatos intézkedéseket, melyek gyakorlatilag ellehetetlenítették volna a gazdákat.-fogalmazott Bidló Gábor, a BudaGabona ügyvezető igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!