2024. 10. 08. Kedd Koppány napja
Jelenleg a TV-ben:

Orbán Viktor nemzetközi sajtótájékoztatója

Következik:

Híradó 15:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában és Izraelben: A közel-keleti eszkalációtól tarthat Amerika + videó

A Napindítóban Horváth József, Koskovics Zoltán és Dunda György élőben elemezték a legfrissebb híreket.

  • Háború Ukrajnában és Izraelben: A közel-keleti eszkalációtól tarthat Amerika + videó

Egy évvel ezelőtt támadta meg a Hamasz nevű terrorszervezet Izraelt

"Október 7 előtt Izraelben egy nagyon erős belpolitikai kampány volt. A viszonylag frissen megalakult Netanjahu kabinetbe olyan tradicionális pártok is felvonulnak, mint a fundamentalista vallási pártok vagy a klasszikus konzervatív erők. Ezt liberális oldalról nehezen kezelték. A kormány megalakulását követően egy tüntetéshullám indult el az egész országon keresztül. (...) Egy erős megosztottság volt a fegyveres testületeken belül Izraelben, ami sosem vezet jóra. (...) A Hamasz nagy valószínűséggel az iráni titkosszolgálatok támogatásával készítette elő ezt az akciót, képes volt egy olyan mély konspirációs információs láncot is kialakítani, hogy a technikai lehallgatás nem működött és nem hozta felszínre, hogy ilyen komoly erők készülnek és ilyen kemény betörésre kell számítnaia Izraelnek. Azt gondolom ez a kettő okozhatta: Egyrészt a megosztottság, másrész, hogy a Hamasz kapott kívülről egy nagyon komoly konspirációs támogatást Teherán részéről."

- fogalmazott a Szuverenitásvédelmi Kutatóintézet igazgatója, Horváth József.

Trump vagy Harris áll nyerésre egy hónnappal a választás előtt?

"A külpolitika az amerikai állampolgár szempontjából valóban marginális. Viszont bármennyire is nehéz számunkra megérteni, de az amerikai választópolgár eddig még egyetlen választást sem a külpolitika alapján döntött el. (...) Bármennyire is fontos a külpolitika, de az amerikaiak nem ez alapján fognak dönteni. (...) Az egyik azon pontja az amerikai belpolitikának, melyen keresztül a külpolitika nagyon is beleszólhat, az a benzin ára. Ha a közel-keleti válság eszkalálódik, az az olajár radikális emelkedésével fog járni. Ebből pedig következik az, hogy az amerikai benzinár fel fog menni. "

- mondta Koskovics Zoltán, az Alapjogokért Központ geopolitikai elemzője.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!