2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Láncreakció 04:40

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában és Izraelben: A Hamásznak nem állt érdekében a tűzszünet + videó

Nógrádi György, Sayfo Omar élőben elemezték a legfrissebb háborús híreket.

  • Háború Ukrajnában és Izraelben: A Hamásznak nem állt érdekében a tűzszünet + videó

„A NATO katonái már Ukrajnában vannak” – jelentette ki Radoslaw Sikorski, aki nem pontosította, mely országokról és hány katonáról van szó.

„Kezdjük Sikorski-val. Rendkívül érdekes valaki. Ő volt az egyetlen, amikor az Északi Áramlat 1-2 felrobbant, akkor kiírta, hogy köszönjük Amerika. Pár óra múlva leszedte, mert ez enyhén szólva is kontraproduktív. Most Macron kijelentette, hogy lehetséges lenne elvileg a NATO csapatok odaküldése. Sikorski azt mondta, hogy igen és Lengyelország ezt támogatná. Azonnal elhatárolódtak tőle a britek, a németek, de rögtön mögé álltak a baltiak.”

-mondta Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő.

Megkezdődött a Ramadán. Szóba került, hogy az ünnepi időszak ideje alatt a Gázai-övezetben tűzszünetet tarthatnak, azonban ez elmaradt.

„Azt kell látni, hogy a Hamásznak nem állt feltétlenül érdekében ez a tűzszünet. Pláne Ramadán elején. Éppen Ramadán közösségépítő ereje miatt. (…) Az egész muszlim világ a képernyőket követi, az emberek érzékenyebbek. Azzal, hogy a Hamász tematizálni tudja a Ramadán idején az ünnepet és mondhatjuk, hogy belerondít mások ünnepébe (…) ezzel a maga ügyét előtérbe tudja helyezni.”

-fogalmazott Sayfo Omar, a Migrációkutató Intézet vezető kutatója.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szakmai rendezvénysorozat a kkv-szektor fejlesztésére + videó

Szakmai rendezvénysorozat a kkv-szektor fejlesztésére + videó

Április 17. és május 29. között országos road-showra indul a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, illetve a Kavosz, amihez médipartnerként kapcsolódik a Világgazdság is. A Napi Aktuálisban arról kérdeztük Szajlai Csabát, a Figyelő és a Világgazdság főszerkesztőjét, hogy mi a témája ennek a beszélgetéssorzatnak. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!