2024. 09. 07. Szombat Regina napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Cirkusztestvérek 03:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában és Izraelben: A béketárgyalás kapcsán az orosz-ukrán álláspont nem közelít + videó

A Napindítóban Hidegkuti Kontantin, Tóth Máté és Dunda György élőben elemezték a legfrissebb híreket.

  • Háború Ukrajnában és Izraelben:  A béketárgyalás kapcsán az orosz-ukrán álláspont nem közelít + videó

Ismeretlen drónok figyelik annak a több száz ukrán katonának a kiképzését, akik Berlintől nem messze egy titkos bázison gyakorlatoznak.

"Ez már a háború előtt is előállt Németország esetében, például a Berlini Haditechnikai Vásár és Kiállítás esetében. 2020-21 környékén is előjött a kérdés, hogy ismeretlen drónokkal és furgonokkal épp pont véletlenül a kifutópálya végén parkoltak és onnan idítottak megfigyeléseket adott vadászgép vagy technika ellen. (...) Tudni kell, hogy nagyjából egy pár kilométeres körzeten belül merre helyezkedik el az objetum, amit meg akarnak figyelni. Ezt akár műhold képekről, vagy egyéb hírszerzési forrásokból könnyen megállapítható. (...) Majd akár kisboltban vagy interneten kapható legolcsóbb drónokkal végzik ezt a felderítést."

- mondta Hidegkuti Konstantin, nemzetközi kapcsolatok szakértője, a moszkvater.com állandó szerzője.

Ma szavaznak arról, hogy Ursula von der Leyen folytathatja-e a munkáját az Európai Bizottság élén.

"Több eljárás folyt Ursula von der Leyen ellen és mindegyiket ügyesen elmismásolták. Egészen addig menően, hogy az Euróai Ügyészségnek, - ami Ursula von der Leyen ellen nyomozást folytatott -, a forrásait kezdték el megmetszegetni finom utalás képpen, hogy az Európai Ügyészség is maradjon csak a helyén és ne az Európai Bizottság ügyeit vizsgálgassa. Azok a vakcina ügyek, melyek alapján most egy Európai Bírósági ítélet született Ursula von der Leyen ellen és el lett marasztalva, ezek még 2020 - 21-es tárgyalások eredményei és 2021-ben kötötték meg azokat a szerződéseket, melyeknek mai napig nem láthatjuk a részleteit."

- fogalmazott Tóth Máté, nemzetközi jogász.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!