2024. 05. 29. Szerda Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Esztike gyűrűje

Következik:

Vezércikk 04:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában és Izraelben: 61 milliárd dolláros segítséget kap Ukrajna az USA-tól + videó

Nógrádi György, Kiss Rajmund és Dunda György élőben elemezték a legfrissebb háborús híreket.

  • Háború Ukrajnában és Izraelben: 61 milliárd dolláros segítséget kap Ukrajna az USA-tól + videó

A Képviselőház jóváhagyta a sokáig késleltetett 61 milliárd dolláros amerikai segélycsomagot Ukrajnának.

Kijev 60,84 milliárd dollárnyi égetően szükséges segélyhez juthat, miután a demokraták és a republikánusok az előbbiek több hónapos ellenállása után megszavazták, hogy az Egyesült Államok továbbra is támogatja Ukrajnát az oroszokkal szemben.

„Viszonylag gyorsan akarják a szállítmányt odaadni, mert Zelenszkij rögtön közölte, hogy nincs megelégedve. (…) Ott tartunk, hogy az amerikai képviselőház megszavazta, hogy megkapja Ukrajna ezt a csomagot, ezzel véleményem szerint a háborút tovább tudja húzni, mert egyébként Ukrajna kapitulálna. Felszólították Európát, hogy Európa ugyanilyen támogatást adjon.”

- fogalmazott Nógrádi György, biztonságpolitikai szakértő.

„A segélycsomag biztos, hogy jól fogja érinteni az Egyesült Államokat szerintem. Sok nemzetközi szakértő, az Egyesült Államok szakértői is azt mondják, hogy ennek az összegnek a 80 százaléka az Egyesült Államoknál fog maradni, valamelyik vállalatnál, de szerintem akár 90 százalék is lehet. (…) Felszólítja, kötelezi a kongresszus a védelmi és a külügyminisztert, a két minisztériumot, hogy dolgozzanak ki egy több évre szóló Ukrajna stratégiát. 2022 óta nem volt ennyire közvetlen támogatás az Egyesül Államoktól Ukrajna irányába, de nyugodtan mondhatjuk Oroszország ellenében még nem volt ennyire publikusan.”

-mondta Kiss Rajmund, az MCC Diplomáciai Műhely vezetője.

A teljes adás megtekinthető, IDE KATTINTVA.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!