2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában és a Közel-Keleten – Palesztinpárti tüntetők törtek be a Capitoliumba

A Háború Ukrajnában műsor vendégei Boros Imre közgazdász és Bogár László közgazdász voltak.

  • Háború Ukrajnában és a Közel-Keleten – Palesztinpárti tüntetők törtek be a Capitoliumba

A tartalomból:

  • Palesztinpárti tüntetők törtek be este a Capitoliumba. A videók tanúsága szerint a csoport azt skandálta, hogy "Tűzszünetet most", és felszólította a kongresszust, hogy követelje a harcok beszüntetését Izraelben. Néhány tüntetőt letartóztattak.
  • Eközben úgy tűnik Európa teljes zavarban van, mert miközben egymást érik a palesztinpárti tüntetések, egymást érik az európaiak elleni véres merényletek is. Franciaországban bombafenyegetés miatt ki kellett üríteni több repülőteret.
  • Négy nappal a bombázás előtt figyelmeztette Izrael a gázai kórház igazgatóját a támadásra. Ezt állítja a Hamász által felügyelt gázai egészségügyi minisztérium. A helyi hatóság elmondása szerint miután a kórházat szombaton két tüzérségi lövedék találta el, másnap az izraeli hadseregtől felhívták a kórház igazgatóját, és gyakorlatilag letolták, miért nem ürítette már ki az egész létesítményt az előző napi figyelmeztető lövések után. Az Al-Ahli kórházat kedd este érte rakétatámadás a lángokban több száz ember halt meg. Az áldozatok számáról egymástól eltérő becsléseket közölt Izrael és Gáza, és a felelős kiléte is vita tárgyát képezi.
  • Az ENSZ Biztonsági Tanácsa kedden szavazásra bocsátott egy határozatot, amely elítélte "a Hamász szörnyű terrortámadásait" Izrael ellen, valamint a civilek elleni minden erőszakot, miközben "humanitárius szünetekre" szólított fel, azért hogy a segélyek eljuthassanak a gázai lakosokhoz. A Brazília által támogatott határozattervezet szövegezéséről szóló tárgyalások kedden egész nap folytak. A szavazásra azt követően került sor, hogy a tanács hétfő este elutasította azt az orosz szövegezésű határozatot, amely elítélte a civilek elleni erőszakot és a terrorizmust, és "humanitárius tűzszünetre" szólított fel, de nem tett említést a Hamászról.
  • Az Egyesült Államok folytatja a fegyverszállítást Izrael számára, amihez nem szab feltételeket.
  • Antonio Guterres ENSZ-főtitkár "azonnali humanitárius tűzszünetre" szólított fel az izraeli-gázai háborúban.
  • A Hamász hajlandó egy órán belül elengedni az összes civil túszt, ha az izraeli hadsereg felhagy a Gázai övezet bombázásával – mondta a terrorista szervezet egy magas rangú tisztviselője az NBC Newsnak. A túszul ejtett izraeli katonák szabadon bocsátásáért cserébe a Hamász tisztségviselője szerint Izraelnek szabadon kell engednie az izraeli börtönökben fogva tartott összes palesztint.

Műsorvezető: Virághalmy Sarolta

A teljes adás:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Újabb magyarellenes kirohanás a román parlamentben

Újabb magyarellenes kirohanás a román parlamentben

Menj a magyar parlamentbe, ott beszélj ilyeneket! Túl sok jogot kaptál itt eddig is! Menj Magyarországra! – ordította teli torokból a hisztérikus kirohanásairól ismert Diana Sosoaca az RMDSZ képviselőjének.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!