2023. 09. 26. Kedd Jusztina napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:30

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában - ENSZ: Emelkedni fog a gabona világpiaci ára a gabonaegyezmény megszűnésével

Boros Imre és Bogár László közgazdászok voltak a Háború Ukrajnában vendégei.

  • Háború Ukrajnában - ENSZ: Emelkedni fog a gabona világpiaci ára a gabonaegyezmény megszűnésével

Ma kivonta személyzetét az orosz vezetés a gabonaegyezmény isztambuli koordinációs központjából, tudatta a CNN. Miután Moszkva megerősítette, hogy kivonul a fekete-tengeri gabonaszerződésből, felfüggesztették az Ukrajnából érkező tengeri szállítmányok biztosítását, erről a BBC News számolt be a legnagyobb biztosítási brókerre, a Marshra hivatkozva.

A Bloomberg információi szerint a szállítmányozók nem hajlandóak ukrán gabonát tengeri úton exportálni. A kiadvány értékelése szerint az ukrán hatóságok nyilatkozata a gabonaszállítás folytatásáról "ellentmond a szállítmányozás valóságának".

Ankara ugyanis bejelentette, nem kockáztatja hadihajóit a gabonaszállítás biztosítására, miközben Moszkva közlése szerint a továbbiakban minden ukrán kikötőbe tartó hajót katonai rakományszállítónak tekint.

"Nem hiszem, hogy hajótulajdonosok mennek az ukrán kikötőkbe addig, amíg a folyosó nem áll helyre - ez nem biztonságos" - mondta az Intercargo nemzetközi kereskedelmi szövetség tengerészeti minőségügyi vezetője.

Teljes adás: 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Radar - Őszi kertészkedés

Radar - Őszi kertészkedés

Néhány hasznos tanácsot ad nekünk Mogyorósi Rita hobbikertész, aki már neki is látott az őszi feladatoknak.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!