2024. 07. 15. Hétfő Henrik, Roland napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:35

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában: Elsősorban a civilek szenvedik meg a Nova Kahovka-i gátrobbantást

Árendás Péter külpolitikai szerkesztő elemezte a legfrissebb híreket, majd Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértőt kérdezték műsorvezetőink. Adásunk második felében pedig kapcsoltuk Gönczi Róbertet, a Migrációkutató Intézet elemzőjét ésDunda György kárpátaljai tudósítót.

  • Háború Ukrajnában: Elsősorban a civilek szenvedik meg a Nova Kahovka-i gátrobbantást

A tartalomból: 

  • Minden jel arra utal, hogy az ukránok szándékosan robbantották fel a Nova Kahovka-i tározó gátját - olvasható a Washington Postban. Az amerikai lap már tavaly megírta, hogy Kijev az Egyesült Államok és Nagy-Britannia segítségével meg fogja támadni a létesítményt.
  • Tavaly számolt be a Whasington Post arról, hogy az ukrán haderő sikeresen tesztelte a Nova Kahovka-i viztározó felrobbantását.
  • A kijevi kormányerők próba gyanánt HIMARS rakétákkal 3 rést is ütöttek a gáton. Úgy ítélték meg, ha sikerül elárasztani a térséget, fel tudják tartóztatni az orosz haderőt.
  • Az ukrajnai gátszakadás valós következményei csak napok múlva válnak nyilvánvalóvá – jelentette ki az ENSZ válságkezelési főtitkárhelyettese New Yorkban a Biztonsági Tanács rendkívüli ülésén, amelyet a Nova Kahovka víztározó gátján bekövetkezett robbanás miatt hívtak össze ukrán és orosz kezdeményezésre.
  • A kahovkai vízerőmű megsemmisítésének nemzetközi elítélését sürgette az orosz külügyminisztérium. A tárca az ukrán fegyveres erők által az ellentámadás keretei között céltudatosan végrehajtott, előre kitervelt terrorcselekménynek minősítette az akciót.
  • Kijev a Nyugat ösztönzésére tovább élezi a helyzetet, háborús bűncselekményeket és terrorista módszereket alkalmaz, amire a kahovkai vízerőmű elleni támadás is példa – jelentette ki Vlagyimir Putyin.
  • Miután több elemző is nukleáris katasztrófa veszélyére figyelmeztetett a gátrobbantás után, ezért jövő héten Rafael Grossi személyesen fogja vezetni a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség főigazgatójaként a küldöttséget Ukrajnában, a zaporizzsjai atomerőműnél esedékes következő látogatáson.
  • Felrobbantottak egy ammóniavezetéket Ukrajnában, Harkiv megyében. Igor Konasenkov, az orosz védelmi minisztérium szóvivője: az incidensnek polgári sebesültjei vannak. A tábornok szerint terrorcselekmény történt, amelyet ukrán diverzánsok követtek el.

Teljes adás: 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!